Vjesti

U Crkvi sv. Jurja "Otočni fotografi"

opoU ponedjeljak, 1.rujna u Crkvi sv. Jurja otvoriti će se 7. izložba fotografija "Otočni fotografi" na kojoj će fotografije izložiti: Vladimir Bačić, Pablo Bilosnić, Tomislav Marijan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Ante Jaša, Budimir Jaša, Čedo Kaica, Vesna Karavanić, Gorki Kurtin, Ratko Mavar, Tihomir Meštrić, Aldo Meštrović, Silvio Panović, Radivoj Pastorčić, Robbie Šangulin, Vladimir Šimunić i pozvana gošća izložbe Julija Vojković iz Grohota na Šolti.

Više...

 

Osnovan Veslački klub "Pag"

Krajem tjedna održana je osnivačka skupština na kojoj je donesena odluka o osnivanju Veslačkog kluba "Pag".

Više...

 

Književna manifestacija "U spomen na Antu Zemljara"

U subotu, 23 kolovoza Hrvatsko književno društvo organizira 5. književnu manifestaciju "U spomen na Antu Zemljara".
U 11.00 sati u Atriju Kneževog dvora održati će se kolokvij o Anti Zemljaru dok će se u13.00 sati postaviti spomen ploča na rodnu kuću Ante Zemljara.

Više...

 

Izložba Ivana Šuprahe

dume4U ponedjeljak, 25. kolovoza u prizemlju Kneževog dvora otvara se prva samostalna izložba Ivana Šuprahe, člana Foto kluba Pag, pod nazivom "Judi, beštije i beštemje" na kojoj će se autor predstaviti sa 50-ak fotografija u boji i crno bijeloj tehnici.
Izložba se postavlja u sklopu Paškog kulturnog ljeta u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag. Bit će otvorena od 25. do 30. kolovoza u večernjiim satima od 20.00 do 23.00 sata.

 

Održan 1. Festival starih zanata

1U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a pod pokroviteljstvom Grada Paga, u Pagu je održan 1. Festival starih zanata na kojem su sudjelovali udruga „Paška alka", Udruga „Stari zanati" iz Koprivnice, KUD sv. Jeronim iz Vlašića te pojedinci i obrtnici koji njeguju stare zanate. Festival je održan na Trgu Petra Krešimira IV. i na plaži Prosika.

Više...

 

Koncert ženske klape 'Peružini'

10273850 632419163515492 1697207613479179507 nU srijedu, 20 kolovoza u atriju Kneževog dvora održati će se koncert ženske klape "Peružini". Gost koncerta je ženska klapa "Kapric" iz Zadra.
Koncert započinje u 21.00 sat.
Organizator je Turistička zajednica grada Paga.

 

Etno večer s KUD-om "Družina"

tancujuU sklopu Paškog kulturnog ljeta u četvrtak, 21. kolovoza u 20.30 sati na Trgu Petra Krešimira IV održat će se Etno večer s KUD-om "Družina"iz Paga.

 

U finalu "Jadranskih igara" tri ekipe s Paga

VIR-ji1-620x260Na ovogodišnjem finalu "Jadranskih igara" od osam ekipa čak tri su s otoka Paga - "Paške podlanice", "Južina-Vlašići" i domaćin "Novalja". Finalni susret će se održati 23. kolovoza u Novalji.
Najbolja ekipa Jadranskih igara, "Paške podlanice", kapetana Ivana Pare i meštra dr. Ivice Bobića Bobe svoju su kartu za finale zaslužili na Viru. U dosta izmjenjenom sastavu, usprkos pehovima i bez kapetana Nenada Para i Ivana Buljanovića koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli nastupati uspjeli su osigurati ulazak u finale ovogodišnjih "Jadranskih igara".

Više...

 

Proslavljen blagdan Vele Gospe

BeFunky BeFunky 5.jpgMnoštvo vjernika sudjelovalo je u velikoj zavjetnoj procesiji kojom je, u prigodi Vele Gospe, najvećeg vjerskog blagdana u Pagu, kip Majke Božje iz crkve sv. Marije u Starom gradu prenesen u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u Pagu.

Više...

 

"Festival starih zanata Pag 2014."

starizanatipag plakat2-2--1728x800 cU sklopu „Paškog kulturnog ljeta" u Pagu će se u utorak,19. i u srijedu, 20. kolovoza održati „Festival starih zanata Pag 2014".
U utorak, 19. kolovoza program "Stara paška ulica" započinje u 20.00 sati na Trgu Petra Krešimira IV i u Veloj ulici.

Više...

 
Više članaka...