Vjesti

Skupština Društva Pažana u Zagrebu

U petak, 28. studenog 2014. godine održati će se Izborna skupština Društva Pažana i prijatelja otoka Paga u Visokoj školi za javnu upravu, Medulićeva 36 u 18.00 sati.

Više...

 

Skupština Udruge iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga

01Pozivaju se članovi Udruge iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga da dođu na skupštinu koja će se održati u četvrtak, 27. studenog 2014. godine u 18.00 u Gradskoj vijećnici.

 

Više...

 

Održana 21. "Paška večer" u Švicarskoj

paska vecer 1Ovog vikenda u velikoj dvorani Kirchgemeindehausa u Konolfingenu, održana je 21. ''Paška večer'' u organizaciji izuzetno aktivne zajednice Hrvata - Hrvatsko-švicarsko kulturno društva Bern – Događaj je uveličao hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Aleksandar Heina sa suprugom koji je srdačno i toplo pozdravio goste. Nazočne su pozdravili oni koji su posebno puno truda uložili - Zoran Antić, predsjednik Hrvatsko- švicarsko kulturnog društva i Ivo Šavar Pažanin koji je dugo godina proveo u Švicarskoj, ali nikada nije zaboravio Pag i Hrvatsku.

Više...

 

Održana tribina "Ivan Mažuranić, ban i književnik – 200 godina od rođenja"

tribina 1U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige 2014. godine Gradska knjižnica Pag organizirala je tribinu „Ivan Mažuranić, ban i književnik – 200 godina od rođenja".u prostoru Stalne izložbe Bartula Kašića. Uvodnu riječ dao je moderator - profesor Vlatko Majić, ravnatelj paške knjižnice koji je nazočne uveo u stvaralački život i djelo Ivana Mažuranića.

Više...

 

Objavljen JAVNI NATJEČAJ za - direktora - člana uprave Društva

Na temelju članka 23. st. 4. Izjave o osnivanju Društva, Uprava društva objavljuje JAVNI NATJEČAJ za direktora - člana uprave Društva, Čistoće Pag d.o.o.

Više...

 

OBJAVA BIRAČIMA

Vlada Republike Hrvatske je dana 20. studenog 2014. godine donijela Odluku o  raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 28. prosinca 2014. godine.

POGLEDAJTE TEKST OBJAVE KAO I UPUTE ZA BIRAČE >>>

 

Dječji zbor „Vijolice“ na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu

PB235570U nedjelju, 23.11.2014. dvoranu „Vatroslav Lisinski" u Zagrebu održan je 21. Hrvatski dječji festival na kojem su se predstavila 22 zbora iz cijele Hrvatske. „Vijolice" su ponosne što su i ove godine, po 11. put, predstavljale svoju školu i svoj grad. Pjesmu pod nazivom „Spasimo igru" za koju je tekst i glazbu napisala njihova voditeljica Sanja Dobrijević, uspješno su izveli solisti Zara Fabijanić i Luka Bukša uz pratnju i scenski nastup 36 članova „Vijolica". Nastup je uz veliki pljesak pratilo i 40-tak roditelja i prijatelja u publici.

Više...

 

Prosvjed na Paškom mostu protiv nekontroliranog branja smilja

Dvjestotinjak ovčara, članova otočkih udruga, vlasnika pašnjaka, pčelara na Paškom mostu mirnim su prosvjedom protiv nekontroliranog branja smilja željeli upozoriti javnost , a ujedno ukazati na nerad državnih tijela zaduženih za regulaciju i kontrolu branja samoniklog bilja, kao i sankcioniranje berača i otkupljivača.

Više...

 

OŠ "Jurja Dalmatinca" priprema dokumentaciju za rekonstrukciju škole

U Osnovnoj školi "Jurja Dalmatinca" priprema se opsežna dokumentacija za rekonstrukciju škole koju osnivač - Zadarska županija planira prijaviti na javni poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dostavu projekata financiranih od strane EU za aktivnosti izvođenja radova, rekonstrukcije, adaptacije i nabave opreme ili izgradnja nove obrazovne infrastrukture za novi operativni period 2014. do 2020. godine.

Više...

 

Službeno otvoreno dječje igralište

Željko Maržić, gradonačelnik Paga službeno je predao dječje igralište u parku Goliji na korištenje našim najmlađim stanovnicima.

Više...

 
Više članaka...