Vjesti

Radni sastanak na temu idejnog rješenja uređenja lučkog područja Grada Paga

U Gradskoj vijećnici Pag održan je radni sastanak na temu idejnog rješenja uređenja lučkog područja Grada Paga kojeg su izradili doc.dr.sc. Dalibor Carević, dipl. inž.građ. i Damjan Bujak, mag.in. aedif. s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više...

 

Otvorena izložba "Susreti" japanskog arhitekte Isa Hayata

U prizemlju Kneževog dvora Dario Grašo, zamjenik gradonačelnika Paga otvorio je zanimljivu i za Pag vrlo značajnu izložbu naziva "Susret" japanskog arhitekta Isa Hayata.
"Čast nam je što je Iso Hayato izabrao upravo pašku čipku i uvrstio je u japanski vrt u Rijeci. Posebno mi je drago pozdraviti ga ispred Grada Paga te izraziti zadovoljstvo što je prvi put posjetio Pag i postavio ovu izložbu. Grad Pag, kao kolijevka paške čipke, posjet arhitekta Hayata, njegov rad i izložbu smatra značajnim priznanjem i poticajem za daljnje očuvanje tradicije i razvoja čipkarstva. Izborom paške čipke autor je pokazao poštovanje prema Pagu, a mi možemo osjetiti veliki ponos zbog toga. Posebno smo ponosni na činjenicu što je Iso Hayato vidjevši pašku čipku ostao fasciniran njome i odlučio je koristiti u gradnji japanskog vrta kao simbol tradicije i postojanosti. ", kazao je Dario Grašo i otvorio izložbu.

Više...

 

Poziv na otvorenje izložbe "Susret", 1. listopada u 13 sati u Kneževom dvoru

plakat-susret-iso-hayato-a3-webnewsletterU četvrtak, 1. listopada 2015. godine u 13.00 u prostoru Kneževog dvora otvorit će se izložba "Susret" japanskog arhitekta Isa Hayata koji je vidjevši pašku čipku ostao fasciniran njome i koristio je u gradnji japanskog vrta.
Iso Hayato japanski arhitekt specijaliziran za projektiranje japanskih vrtova u Japanu i svijetu, za japanski vrt u Rijeci 2013. godine po prvi puta koristio je domaće materijale: kamen iz Gorskog kotara, hrast iz Slavonije, ambijentalne biljke i raslinje, ali i tradicionalnu pašku čipku. Njegova najveća i trajna inspiracija upravo je paška čipka i autor, koji nikada ranije nije bio na Pagu, organizirao je svoj dolazak i ujedno dovodi izložbu pod imenom "Susret" , kojom predstavlja svoj rad i implementaciju paške čipke u strukturu japanskog vrta.
Grad Pag, kao kolijevka paške čipke, posjet arhitekta Hayata, njegov rad i izložbu smatra značajnim priznanjem i poticajem za daljnje očuvanje tradicije i razvoja čipkarstva.

 

OBAVIJEST DJEČJEG VRTIĆA "PAŠKI MALIŠANI"

Zbog potrebe preseljenja i početka radova na objektu dječjeg vrtića" Paški mališani" Upravno vijeće donijelo je odluku (KLASA; 601-02-02/15-44, URBROJ;2198/24-06/03-15-451) da dječji vrtić zbog sigurnosti djece, korisnika i djelatnika neće raditi u programu odgoja i obrazovanja u periodu od 1. do 12.listopada 2015.godine. Djelatnici dječjeg vrtića u istom periodu radit će na preseljenju krupne i sitne didaktike i ostalog potrebnog materijala te pospremanja i uređenja zamjenskog prostora za početak odgojno-obrazovnog rada prema Godišnjem planu i programu dječjeg vrtića. Odgojno –obrazovni rad odvijat će se u prostoru odmarališta u vlasništvu Grada Križevci.
Sve daljnje obavijesti i planovi rada bit će objavljeni na službenim stranicama dječjeg vrtića www.vrtic-paski-malisani.hr, pa se mole roditelji/skrbnici,korisnici usluga dječjeg vrtića „Paški mališani" da prate iste obavijesti.

 

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, prosvjeti, sportu i tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2016. godinu

Zadarska županija objavila je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, prosvjeti, sportu i tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2016. godinu
U javne potrebe u kulturi, prosvjeti, sportu i tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2016. godinu uvrstit će se programi djelomično ili u cijelosti: POGLEDAJ JAVNI POZIV .

 

Održana godišnja skupština Veslačkog kluba Pag

mario u sredini i tataU Gradskoj vijećnici održana je redovna godišnja skupština Veslačkog kluba Pag pod presjedanjem Davorina Fabijanića kojoj su nazočili predsjednik Vijeća klubova veslačkog saveza Hrvatske Dražen Crnogaća, gradonačelnik Paga Željko Maržić, ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca" Željka Zubović, trener prof. Dragutin Milinković, mladi veslači i njihovi roditelji.

Više...

 

Održana godišnja skupština UHVD-a Pag

U Gradskoj vijećnici održana je godišnja skupština Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga na kojoj su razmatrani izvješće o radu u 2014. godini, financijsko izvješće te usklađenje odredbi statuta u skladu s novim Zakonom o udrugama.

Više...

 

Polaznici Dječjeg vrtića "Paški mališani" u posjetu Policijskoj postaji Pag

Polaznici predškolske grupe Dječjeg vrtića "Paški mališani" boravili su u posjetu Policijskoj postaji Pag kako bi naučili što i kako radi policija. Mališane i njihove odgajateljice dočekali su nasmiješeni policajci, a dobrodošlicu im je zaželio zapovjednik Željko Blaić.

Više...

 

Završena geološka istraživanja akvatorija za izgradnju novih priveza

Završena su inžinjersko geološka istraživanja na području akvatorija predviđenog za izgradnju novih priveza komunalnih, ribarskih, izletničkih i turističkih brodova u gradu Pagu kojeg su izradili stručnjaci Građevinskog fakulteta u Rijeci.

Više...

 

Institut "Ruđer Bošković" analizira uzorke peloida s područja Lokunje

Stručnjaci iz Instituta "Ruđer Bošković" uzeli su uzorke peloida kako bi napravili temeljnu kemijsku karakterizaciju odabranih uzoraka s područja grada Paga te se čeka elaborat kojim bi se pokazala kvaliteta i vrijednost peloida – ljekovitog blata s područja Lokunje.

Više...

 
Više članaka...