Vjesti

Osnovan Veslački klub "Pag"

Krajem tjedna održana je osnivačka skupština na kojoj je donesena odluka o osnivanju Veslačkog kluba "Pag".

Više...

 

Književna manifestacija "U spomen na Antu Zemljara"

U subotu, 23 kolovoza Hrvatsko književno društvo organizira 5. književnu manifestaciju "U spomen na Antu Zemljara".
U 11.00 sati u Atriju Kneževog dvora održati će se kolokvij o Anti Zemljaru dok će se u13.00 sati postaviti spomen ploča na rodnu kuću Ante Zemljara.

Više...

 

Izložba Ivana Šuprahe

dume4U ponedjeljak, 25. kolovoza u prizemlju Kneževog dvora otvara se prva samostalna izložba Ivana Šuprahe, člana Foto kluba Pag, pod nazivom "Judi, beštije i beštemje" na kojoj će se autor predstaviti sa 50-ak fotografija u boji i crno bijeloj tehnici.
Izložba se postavlja u sklopu Paškog kulturnog ljeta u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag. Bit će otvorena od 25. do 30. kolovoza u večernjiim satima od 20.00 do 23.00 sata.

 

Održan 1. Festival starih zanata

1U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a pod pokroviteljstvom Grada Paga, u Pagu je održan 1. Festival starih zanata na kojem su sudjelovali udruga „Paška alka", Udruga „Stari zanati" iz Koprivnice, KUD sv. Jeronim iz Vlašića te pojedinci i obrtnici koji njeguju stare zanate. Festival je održan na Trgu Petra Krešimira IV. i na plaži Prosika.

Više...

 

Koncert ženske klape 'Peružini'

10273850 632419163515492 1697207613479179507 nU srijedu, 20 kolovoza u atriju Kneževog dvora održati će se koncert ženske klape "Peružini". Gost koncerta je ženska klapa "Kapric" iz Zadra.
Koncert započinje u 21.00 sat.
Organizator je Turistička zajednica grada Paga.

 

Etno večer s KUD-om "Družina"

tancujuU sklopu Paškog kulturnog ljeta u četvrtak, 21. kolovoza u 20.30 sati na Trgu Petra Krešimira IV održat će se Etno večer s KUD-om "Družina"iz Paga.

 

U finalu "Jadranskih igara" tri ekipe s Paga

VIR-ji1-620x260Na ovogodišnjem finalu "Jadranskih igara" od osam ekipa čak tri su s otoka Paga - "Paške podlanice", "Južina-Vlašići" i domaćin "Novalja". Finalni susret će se održati 23. kolovoza u Novalji.
Najbolja ekipa Jadranskih igara, "Paške podlanice", kapetana Ivana Pare i meštra dr. Ivice Bobića Bobe svoju su kartu za finale zaslužili na Viru. U dosta izmjenjenom sastavu, usprkos pehovima i bez kapetana Nenada Para i Ivana Buljanovića koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli nastupati uspjeli su osigurati ulazak u finale ovogodišnjih "Jadranskih igara".

Više...

 

Proslavljen blagdan Vele Gospe

BeFunky BeFunky 5.jpgMnoštvo vjernika sudjelovalo je u velikoj zavjetnoj procesiji kojom je, u prigodi Vele Gospe, najvećeg vjerskog blagdana u Pagu, kip Majke Božje iz crkve sv. Marije u Starom gradu prenesen u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u Pagu.

Više...

 

"Festival starih zanata Pag 2014."

starizanatipag plakat2-2--1728x800 cU sklopu „Paškog kulturnog ljeta" u Pagu će se u utorak,19. i u srijedu, 20. kolovoza održati „Festival starih zanata Pag 2014".
U utorak, 19. kolovoza program "Stara paška ulica" započinje u 20.00 sati na Trgu Petra Krešimira IV i u Veloj ulici.

Više...

 

Završen PagArtFestival 2014.

trio elogio 2Koncertom Kvarteta Papandopulo u crkvi Sv. Frane završen je ovogodišnji PagArtFestival koji je započeo 1. kolovoza. U sklopu programa održano je šest koncerata ozbiljne glazbe koji su, kao i prošlih godina, bili dobro posjećeni.
Lovro Pogorelić, umjetnički direktor istaknuo je da je najvažnija kvaliteta ovog festivala kvalitetna publika te je izrazio posebno zadovoljstvo prekrasnim i akustičnim prostorima.

Više...

 
Više članaka...