Vjesti

7. Rođendanski party Moto kluba Paška bura u subotu 28. svibnja

U subotu, 28. svibnja 2016. godine održat će se 7. Rođendanski party Moto kluba Paška bura na prostoru starih Magazina soli.

Više...

 

U petak, 27. svibnja proslava15. rođendana Dječjeg zbora Vijolice

U petak, 27. svibnja 2016. godine održat će se proslava 15. rođendana Dječjeg zbora Vijolice i promocija glazbene slikovnice pod nazivom Škola ljubavi.
Program započinje u 19.00 sati u Domu kulture u Pagu.

 

Dragor Lux ronilačke igre od 27. do 29. svibnja 2016. u Kampu Šimuni

Ovogodišnje Dragor Lux ronilačke igre održat će se od 27. do 29. svibnja 2016. u Kampu Šimuni na otoku Pagu.

Više...

 

Poziv na testiranje u svrhu provjere znanja i sposobnosti

za kandidate prijavljene na oglas za prijam u službu u Grad Pag, Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno uređenje, na radno mjesto „viši stručni suradnik-samostalni upravni referent za komunalnu naknadu i razrez gradskih poreza", objavljen dana 29. travnja 2016.g., koji ispunjavaju formalne uvjete oglasa provest će se testiranje radi prethodne provjere znanja i sposobnosti. POGLEDAJ POZIV >>>

 

Poziv na testiranje u svrhu provjere znanja i sposobnosti

za kandidate prijavljene na oglas za prijam u službu u Grad Pag, Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno uređenje, na radno mjesto „komunalni redar", objavljen dana 29. travnja 2016.g., koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja provest će se testiranje radi prethodne provjere znanja i sposobnosti. POGLEDAJ POZIV >>>

 

Svečana proslava 50. obljetnice škole

Srednja škola Bartula Kašića Pag u školskoj godini 2015./2016. obilježila je 50. obljetnicu svoga postojanja. Cjelogodišnje aktivnosti (stručni izleti, različiti oblici izvanučioničke nastave, tematska predavanja i Dan otvorenih vrata) kulminirale su završnom svečanom akademijom u petak, 13. svibnja 2016. godine.

Više...

 

Prezentacija na temu energetske obnove obiteljskih kuća

zeelena energetska obnova2-620x350U utorak, 24. svibnja 2016. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 17.00 održat će se prezentacija na temu energetske obnove obiteljskih kuća i kako najlakše do najsigurnije prijave i bespovratnih sredstava.
Na predavanju će se govoriti što je energetska obnova obiteljskih kuća, što se može sufinancirati, tko se može prijaviti, na koji način ostvariti sufinanciranje, koja je dokumentacija potrebna, kako izabrati kvalitetnog izvođača, kakva su dosadašnja iskustva, a moći će se predbilježiti termin energetskog pregleda.

 

Prigodnim programom obilježen Dan utemeljenja grada Paga

utem 2Na Trgu Petra Krešimira IV. Udruga „Paška alka" već treću godinu za redom izvela je program „Prikaz utemeljenja grada Paga". Radi se o povijesnom događaju davnog 18. svibnja 1443. godine kada su se na livadi ispred današnje Zborne crkve okupili Paškinje i Pažani , gradski vijećnici, svećenstvo kako bi se održala svečanost postavljanja kamena temeljca za Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja i za Velu kulu, odnosno kulu Skrivanat. Bile su to prve dvije zgrade koje su se počele graditi u novom gradu Pagu.

Više...

 

Obilježavanje Dana utemeljenja grada Paga

plakat utemeljenjeU organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u srijedu 18. svibnja obilježit će se Dan utemeljenja grada Paga.
Program obilježavanja počet će u 20:00 sati ispred Zborne crkve Marijinog Uznesenja gdje će Udruga Paška alka izvesti prikaz utemeljenja grada upravo onako kako je to izgledalo 18. svibnja 1443. godine.

Više...

 

Paška alka gostovala u Konjščini

konjscina2Članovi Udruge Paška alka sudjelovali su na desetom Srednjovjekovnom Sajmu pri Starom gradu Konjščini. Stotinu i pedeset sudionika iz ukupno tridesetak udruga vjerno su dočarali srednjovjekovni život posjetiteljima Konjščine.

Više...

 
Više članaka...