Vjesti

DVD Pag obilježava Dan sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca

sv-florijan1DVD Pag obilježava Dan sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca u ponedjeljak, 4. svibnja 2015. godine.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA:

- 08:00 Polaganje vjenaca i paljenje svijeća na groblju u Pagu
- 12:00 Paljenje svih sirena na vozilima DVD-a Pag u čast svim stradalim i preminulim kolegama ( trajanje uzbune 90 sec)
- 19:00 Prigodna zakuska za sve članove DVD-a Pag u prostoru DVD-a

 

Pažani proslavili 1. svibanj uz fažol

IMG 4139 1280x853Već tradicionalnom budnicom članovi Gradske glazbe Pag obilježili su Međunarodni praznik rada 1. svibanj .
Kao i proteklih godina, ŽO SDP-a organizirala je kuhanje fažola, pa je tako podjeljeno preko 400 porcija našim sugrađanima i gostima.

Više...

 

Smotra glazbenih aktivnosti učenika srednjih škola Zadarske županije

IMGP6323U sklopu Dana Zadarske županije u prizemlju Kneževog dvora održana je Smotra glazbenih aktivnosti učenika srednjih škola Zadarske županije. Na Smotri je nastupilo jedanaest glazbenih predstavnika srednjih škola iz cijele Zadarske županije.

Više...

 

NK "Pag" – NK "Debeljak" 3:1

11179943 440583386106766 3272074757200138341 nNa domaćem terenu na Julovici, u borbenoj utakmici paški nogomataši pobjedili su drugoplasiranu ekipu NK "Debeljaka" rezultatom 3:1 i osvojili tri vrlo važna boda.
Zgoditke za domaćina postigli su I. Radan, K. Araminčić i J. Žunić iz jedanaesterca. Na žalost, u ovoj utakmici ozlijeđen je Kiki Nokaj.

Više...

 

Javni poziv - dodjela oznake Hrvatski otočni proizvod

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod".

Više...

 

U subotu, 2. svibnja NK"Pag" – NK "Debeljak" na Julovici

U 19. kolu 2. Županijske nogometne lige NK "Pag" je domaćin NK "Debeljak".

Više...

 

U četvrtak, 30. travnja Smotra glazbenih aktivnosti učenika srednjih škola Zadarske županije

U četvrtak, 30. travnja 2015. u Kneževom dvoru u Pagu, u sklopu Dana Zadarske županije održati će se Smotra glazbenih aktivnosti učenika srednjih škola Zadarske županije, s početkom u 17.00 sati.
Organizatori su Srednja škola "Bartula Kašića" Pag i Glazbena škola "Blagoje Bersa" Zadar.

 

Smotra klapa Zadarske županije povodom Dana Vukovara

IMG 3964 1280x853Zadarska županija i Udruga zadarskih klapa darivali su 25. i 26. travnja smotru klapa u Hrvatskom domu Vukovar i pjevanje na misi u crkvi sv. Filipa i Jakova povodom Dana Grada Vukovara.
Uoči same smotre u predvorju Hrvatskog doma Vukovar izložene su fotografije Foto kluba Pag pod zajedničkim nazivom "Ćutin otok svoj" te fotografije PD Babulj iz Bibinja, a izložbu su otvorili župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Više...

 

Održana manifestacija "Domaća rič"

IMAG2939U Pagu je u Kneževom dvoru održan jezikoslovno- pjesnički skup "Domaća rič 12" na kojem je tijekom cijelog dana kroz predavanja prezentirano jezično bogatstvo našeg jezika
Otvaranju manifestacije nazočili su zamjenik gradonačelnika Paga Dario Grašo, načelnici Općine Kolan Josip Zubović i Povljane Ivica Pogorilić, ravnatelj OŠ "A.G. Matoš" Aleksij Škunca, ravnateljica SŠ "Bartola Kašića" Milena Čemeljić, ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca" Željka Zubović, paški župnik don Zdenko Milić. Sudionicima skupa obratili su se Toni Paštar, predsjednik Organizacijskog odbora ovog skupa, zatim Predsjednik Matice hrvatske ogranak Zadar Božidar Šimunić te Jure Maržić, predsjednik Matice hrvatske ogranka u Pagu.

Više...

 

Započeo radni sastanak o aktivnostima zaštite mora i ispitivanja kakvoće mora

IMG 4013 1280x853Ministarstvo zaštite okoliša i i prirode u suradnji sa Zadarskom županijom i ove godine organiziralo je dvodnevni redoviti sastanak županijskih zavoda za javno zdravstvo, zavoda i upravnih odjela nadležnih za zaštitu okoliša, poslove prostornog uređenja, graditeljstva, komunalnog gospodarstva, održivog razvoja i pomorstva Jadranskog područja u Pagu u okviru aktivnosti na provođenju zaštite mora i priobalja od onečišćenja te Programa ispitivanja kakvoće mora na plažama u jadranskim županijama.

Više...

 
Više članaka...