vrh1

Ta bila paška noć

Društvo prijatelja Hajduka Pag u petak 18.08. u 20: 30 na Trgu Petra Krešimira u Pagu organizira manifestaciju "Ta bila paška noć" uz Klapu Sol iz Paga.Posjetitelje očekuju domaći specijaliteti, bogata lutrija, prodaja suvenira, a moći će se upisati i novi članovi koji žele pristupiti Društvu. U 22:00 sata na gradskom mostu u Pagu članovi DPH- a Pag pripremit će bakljadu za pamćenje. Pokrovitelj manifestacije je TZ grada Paga.

Više...

 

Proslava blagdana Vele Gospe

Procesijom od Starog grada do Paga i liturgijama u kojima je sudjelovao velik broj vjernika, u Pagu je proslavljena Vela Gospa, najveći vjerski blagdan na otoku. U noći od 14. na 15. kolovoza u Starom gradu je održano bdijenje koje je počelo u 22: 30 sata i trajalo do 4:30 sati.

Više...

 

Izvrstan koncert Klape Contra

Na prepunom Trgu Petra Krešimira IV. u Pagu 14. kolovoza, dan uoči Vele Gospe, održan je izvrstan koncert Klape Contra. Brojna publika uživala je u hitovima poput Lipoto moja, Dok nas vrime ne iscidi, Mirno spavaj ružo moja i mnogim drugim.

Više...

 

Predstava za djecu Keko - eko

keko ekoU organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u srijedu 16. kolovoza u 21:00 sat u atriju Kneževog dvora u Pagu održat će se kazališna predstava za djecu „Keko – eko“ Produkcije Z iz Splita. Ulaznice za predstavu su 20 kn, a mogu se kupiti sat vremena prije predstave na ulazu u atrij.

 

Infishando u atriju Knezevog dvora

INFISHANDO 11.08.2017U petak 11.08.2017. u 21:00 sat u atriju Kneževog dvora u Pagu Instrumentalni sastav Infishando iz Paga svojim će evergreen izvedbama razveseliti sve posjetitelje. Ulaz je slobodan, a organizator je TZ grada Paga.

 

Proslava blagdana Vele Stomorine

Povodom blagdana Vele Stomorine, najznačajnijeg vjerskog blagdana na otoku Pagu, u noći od 14. na 15. kolovoza u Starom gradu u Pagu održat će se bdijenje koje počinje u 22: 30 sata i traje do 04:30 sati ujutro. U 06:00 i u 08:00 sati održat će se Sv. mise, a od 05: do 09:00 prigoda je za Ispovijed za sve vjernike koji joj žele pristupiti. Središnji dio obilježavanja Vele Gospe u Pagu je svečana procesija koja iz Starog grada kreće u 18:00 sati. Svake godine u procesiji kip Majke Božje, uz molitvu više tisuća vjernika, iz Starog grada prenosi se u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u Pagu. Prema tradiciji kip Majke Božje ostaje u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja do blagdana Male Gospe 8. rujna kada će se u procesiji vratiti u svetište u Starom gradu. Zavjetna procesija kojom se kip Majke Božje iz Starog grada donosi u Pag održava se od 1855. godine. U nastavku možete pogledati ovogodišnji raspored Sv. misa, a koncelebrirano euharistijsko slavlje nakon procesije predvodit će zadarski nadbiskup msgr. Želimir Puljić.

 

Aktualno 10. kolovoza 2017

klapa sol festa - Simuni 11.08.17 plakat tenis turnir 10-14.08.17. tz pag

 

Obilježen Dan domovinske zahvalnosti

aU gradu Pagu kroz dva dana, 04. i 05. kolovoza, prigodno je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Članovi Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata (UHVDR) grada Paga i predstavnici Grada Paga 04. kolovoza posjetili su Gospić gdje su položili vijence na Gradskom groblju, nazočili Sv. misi i položili vijence na spomen obilježja poginulih suboraca iz Paga, Mate Šavra i Milivoja Pogorilića.

Više...

 
Više članaka...

Grad Pag

3d

Grad Pag

Paška čipka

Paška nošnja

Paški sir

Paški baškotin

Paška sol

Paški karneval