Pod pokroviteljstvom Zadarske županije-Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša i Turističke zajednice Grada Paga, udruga Volim Vlašići u sklopu projekta "Molimo ne bacajte opuške, naše ribe i ptice ne puše" postavila je na plaži u Vlašićima 3 info table s besplatnim papirnatim pepeljarama za pušače te nosače s pepeljarama u nekoliko obližnjih ugostiteljskih objekata.

0
0
0
s2smodern

kineske flaute

U crkvi sv. Frane u Pagu 11. kolovoza u 21:00 sat održat će se koncert orkestra kineskih flauti pod nazivom “Nebeski zvuk flauta i xiaoa”. Koncert je dio turneje orkestra kroz centralnu i istočnu Europu, a održava se u sklopu manifestacije “Paško kulturno ljeto 2018.”.

0
0
0
s2smodern

Veličanstvenom procesijom, molitvama i liturgijama te koncertom klape Intrade u Pagu je svečano proslavljen blagan Vele Gospe.

0
0
0
s2smodern

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnost i Dana hrvatskih branitelja započeo je u subotu, 04. kolovoza 2018. godine odlaskom u Gospić u organizaciji Grada Paga i UHVDR Grada Paga. Okupljanjem u Ljubovu započela je svečanost otkrivanja Spomen obilježja za poginule branitelje u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ Zbornog područja Gospić. Nakon hrvatske himne u izvedbi tenora Jose Butorca, pročitana su imena poginulih branitelja i održana je minuta šutnje. Prisutni su mogli poslušati povjesnicu o VRO „Oluja“, a zatim svjedočiti otkrivanju spomen obilježja kojeg je otkrila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović zajedno s djecom poginulih branitelja. Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće, u nastavku dana upriličeno je druženje hrvatskih branitelja, obitelji poginulih te ostalih uzvanika.

0
0
0
s2smodern
U susret blagdanu Vele Gospe, članovi UHVDR grada Paga u suradnji s gradom Pagom, podigli su stijeg s Hrvatskom zastavom na Gradacu iuznad grada Paga.

0
0
0
s2smodern

U Kneževom dvoru u Pagu u utorak, 7. kolovoza u 21:00 sat otvara se 9. izložba "Ćutim otok svoj...".

0
0
0
s2smodern
U crkvi sv. Frane održan je koncert orkestra kineskih flauti pod nazivom “Nebeski zvuk flauta i xiaoa”.

0
0
0
s2smodern

38063056 2042986539108780 7134353025581187072 o

20. PagArtFestival uspješno je započeo nastupima gitarista Krešimira Bedeka i Epoque orkestra iz Češke, pod ravnanjem maestra Jana Kučere. Koncerti na otvorenim pozornicama ispred Marijine crkve u Starom gradu Pagu 31.srpnja i u amfiteatru Lunjskih maslinika, prekrasan program s Rodrigovim koncertom Aranjuez, unikatna atmosfera i specifična akustika potvrdili su radni naslov ovogodišnjeg izdanja festivala – Od kamena do zvijezda.

0
0
0
s2smodern

U crkvi sv. Jurja u Pagu u ponedjeljak, 6. kolovoza u 20:30 sati otvara se izložba autorice Rosane Fabijanić pod nazivom „Nosiva tradicija“.

0
0
0
s2smodern