Izrađena je sva dokumentacija potrebna za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju nove zgrade Dječjeg vrtića "Paški mališani" koja bi trebala započeti do kraja godine.


Postojeća zgrada samostojeći je objekt montažnog tipa na jednoj etaži izgrađena 1980.godine za 75 djece koja ne zadovoljava današnje potrebe gotovo 3.900 stanovnika s područja Grada Paga. U vrtiću je trenutno smješteno oko 98 djece od jedne do sedme godine života u četiri sobe dnevnog boravka od čega je jedna jaslička i tri vrtićke skupine i šesnaest stalno zaposlenih djelatnika.
Zbog potrebe da se u postojeći vrtić primi čim više djece, projektom izvedene prostorije vremenom su adaptirane sukladno potrebama vrtića. Prostorija za tjelesnu aktivnost adaptirana je u sobu dnevnog boravka, a sobe odgojitelja i ostalih zaposlenika u praonicu i glačaonicu, spremište za igračke i sl.Krov prokišnjava, pa se na plafonima soba u kojima borave djeca i u drugim prostorijama vrtića pojavljuje vlaga i prokišnjavanje te ovakva zgrada predstavlja svakodnevnu opasnost za djecu i odgojitelje koji u njoj borave osam do deset sati dnevno pet dana u tjednu.
Po projektu, nova zgrada dječjeg vrtića „Paški mališani" ima prizemlje i prvi kat.. Predviđena je za smještaj 130 djece starosti od šest mjeseci do sedam godina života te djelatnika vrtića. U prizemlju su planirane prostorije za dvije jaslične grupe sa svim potrebnim sadržajima, kuhinja i multifunkconalne prostorije. Na katu će biti smješteno pet prostorija za vrtićke skupine čime zadovoljava sve državne pedagoške standarde. Nova zgrada vrtića će biti energetski učinkovita te će se ugraditi potrebne instalacije za sunčeve kolektore.
Grad Pag kao osnivač, financirao je i izradio projektnu dokumentaciju i ishodio akt o gradnji te predvidio sredstva za radove izgradnje zgrade dječjeg vrtića u proračunu za 2014. godinu.
Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova osiguralo je 2,9 milijuna kuna dok je Ministarstvo gospodarstva prošle godine odvojilo oko 150.000,00 kn za obnovu stolarije i za financiranje dijela izrade projektne dokumentacije.

Kad započne izgradnja, djeca će biti adekvatno smještena u zamjenskim prostorijama o čemu će roditelji na vrijeme biti obaviješteni.



0
0
0
s2smodern