IMG 3710 640x427Na konstutuirajućoj sjednici za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Edo Komadina (HSP AS) s dvanaest glasova za i jednim glasom protiv ( Ante Čemeljić). Za njegovog zamjenika jednoglasno je izabran Toni Herenda (SDP). Drugo potpredsjedničko mjesto ostavljeno je za oporbu koja će na slijedećoj sjednici iznijeti svoj prijedlog.
Konstituirajuću sjednicu otvorila je Kristina Božić, opunomoćena od predstojnika Ureda državne uprave Zadarske županije koja je, nakon minute šutnje za sve pale branitelje, konstatirala da je nazočno svih trinaest izabranih vjećnika te se pristupilo izboru radnih tijela Gradskog vijeća.


U mandatno povjerenstvo izabrani su za predsjednika Ivica Bobić (PSP, SDP, DC, HSS) i za članove Dražen Crljenko (SDP) i Franči Bukša ( HSS).
Vođenje sjednice do izbora novog predsjednika Gradskog vijeća preuzeo je Ivica Bobić koji je nazočnima pročitao rezultate izbora od 8. ožujka 2015. godine. Kako je naveo Bobić, izabrani gradonačelnik Željko Maržić i njegov zamjenik Dario Grašo, obojica iz koalicije PSP, SDP, DC, HSS stavili su svoj mandat u mirovanje, a njihova vjećnićka mjesta zauzeli su Vjekoslav Šljivo i Dražen Crljenko iz iste koalicije.
Prisegnuli su novoizabrani vijećnici: Ante Čemeljić (HSP ), Edo Komadina ( HSP AS), Ivica Bobić, Franći Bukša, Vjekoslav Šljivo, Toni Herenda, Dražen Crljenko – svi iz koalicije PSP, SDP, DC, HSS, zatim vijećnici HDZ-a Tino Herenda, Ana Kuković i Stipe Žunić te Davorin Fabijanić, Branimir Paro Vidolin i Domagoj Vičević, nezavisni vijećnici.
U Povjerenstvo za izbor i imenovanja izabrani su: za predsjednika Vjekoslav Šljivo, a za članove Edo Komadina i Domagoj Vičević.
U Povjerenstvo za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost izabrani su: za predsjednika Toni Herenda, za članove Branimir Paro Vidolin i Ante Čemeljić.
U Povjerenstvo za proračun i financije izabrani su: za predsjednika Ante Čemeljić, za članove Miro Butković, Marinko Maržić, Dejan Kurilić i Zlatko Šuljić.
Edo Komadina se, preuzimajući mjesto predsjednika, zahvalio na povjerenju koje mu je ukazano i zaželio svima uspješan rad na dobrobit građana Paga.
Ivo Fabijanić, povjerenik Vlade RH zahvalio se djelatnicima gradske uprave na pomoći u radu te poručio vijećnicima: " Molim vas nemojte zaboraviti natpis koji stoji na gradskoj upravi i sjetite se riječi zakletve koju ste položili. Želim vam puno uspjeha i neka Pag bude ponosan na svoje vijećnike".
Gradonačelnik Željko Maržić pozvao je sve vijećnike na suradnju i konkstruktivan rad.

 

 

0
0
0
s2smodern