zane 3Međunarodni projekt razmjene učenika OŠ Jurja Dalmatinca Pag i Scuola secondaria Don Lorenzo Milani iz Zanea pokrenuli su gradovi Pag i Zane s ciljem poticanja razmjene učenika bratimljenih škola, produbljivanja znanja, iskustva i tradicije i razvijanja suradničkih odnosa.


Prvi dio projekta realiziran je od 29. rujna do 2. listopada odlaskom učenika 8. razreda iz Paga u posjet učenicima bratimljene škole u Zane. U sklopu posjeta realiziran je jednodnevni izlet u Veronu, rad u radionicama u školi te druženje u obiteljima domaćina i izleti u okolne gradove Vicenzu i Thiene. Gradonačelnik grada Zanea upriličio je primanje učenika i učitelja iz Paga i Zanea u gradskoj vijećnici i izrazio zadovoljstvo zbog dugogodišnje suradnje gradova i škola te poželio da se ona nastavi i u budućnosti.
Tema ovogodišnjih susreta je Ljubav ne poznaje granice. Inspirirani ovom temom učenici su sudjelovali u radu glazbene, likovne i sportske radionice. Radovi koji su nastali u likovnoj radionici izloženi su u školi u Zaneu. U sklopu glazbene radionice učenici su naučili ples koji su na kraju rada u radionicama i prezentirali. Ono što su učenici ponijeli sa sobom je uspomena na zanimljivo druženje, nova prijateljstva i nestrpljenje do idućeg susreta koji će se održati krajem travnja u Pagu.

 

0
0
0
s2smodern