Započeli su radovi na sanaciji zgrade paške gradske uprave vrijedni 638.002,50 kn. U lipnju ove godine potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova na sanaciji zgrade između Grada Paga i Ministarstva financija RH čiji su uredi smješteni u prizemlju po kojem će pa će tako ova insitucija sufinancirati projekt u iznosu od 30 % ukupne vrijednosti investicije.
Grad Pag je izradio projektnu dokumentaciju, ishodio potrebna dospuštenja od nadležnih tijela, proveo postupak javne nabave za izvođača radova i sklopio ugovor s stručnim nadzorom.
Glavni projekt sanacije zgrade gradske uprave izradio je Ured ovlaštenog inženjera arhitekture Denis Koren,dipl.ing.građ, a s obzirom da se radovi izvode na kultrnom dobru pribavljeni su suglasnost Konzervatorskog odjela u Zadru i Mišljenje Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje,Ispostava Pag,. Radove izvodi tvrtka Credo _ing Zadar.
Prema riječima gradonačelnika Paga Željka Maržića, sanacijom će se popraviti oštećenja na pročeljima i krovu, izmjeniti pokrov, sanirati balkoni koji se urušavaju te izmjeniti i popraviti vanjska stolarija.
Završetkom projekta dobiti će se sanirana i obnovljena energetski učinkovita zgrada javne namjene, odnosno obnovljeno kulturno dobro na dobrobit svih njezinih korisnika zaposlenika, građana i posjetitelja grada Paga.
Projekt sanacije zgrade gradske uprave usklađen je s četvrtim ciljem Županijske razvojne strategije Zadarske županije "Unapređenje zaštite okoliša i kvalitete života", prioritetom 4.2. "Razvoj društvene,zdrastvene i socijalne infratrukture i usluga" odnosno mjerom 4.2.1. "Izgradnja, obnova i opremanje društvene,zdrastverne i socijalne infrastrukture važne za povećanje kvalitete života i razvoj zajednice"
Projekt sanacije je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za program „Razvoj Jadranskih otoka" i nalazi se na tzv. rezervnoj listi sa 64 boda.
Završetak radova se očekuje za dva do tri mjeseca.

0
0
0
s2smodern