U sklopu akcije Prevencijom do sretnijih blagdana, članovi DVD-a Pag u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije i predsjednikom Kažom Kolanovićem obradovali su polaznike Dječjeg vrtića Paški mališani u Pagu i Dječjeg vrtića Povljanski tići u Povljani s prigodnim bojankama.

U sklopu podjele bojanki, članovi DVD-a Pag održali su i kratku edukaciju djece o opasnostima, prevenciji i postupanju s vatrom, ali i općenitim nezgodama.
"Edukacijom već od vrtićke dobi nastojimo skrenuti pozornost djeci, ali i roditeljima na opasnosti koje se kriju iza petardi, zapaljenih i ostavljenih svijeća, odbačene žeravice i pepela te sličnih nepromišljenih radnji. Cilj je da djeca u najkraćem mogućem vremenu prepoznaju opasnost te prvenstveno spase sebe i upozore odrasle, a ujedno i pokušaju pomoći pozivom na broj 193 sa sigurne udaljenosti. Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koju smo proveli među građanima. U narednoj 2017. godini očekujemo još nekoliko kratkih predavanja u Osnovnoj školi Juraj Dalmatinac u Pagu i svim područnim školama. Također, pripremamo program edukacije građana putem promotivnih materijala. Ulaganjem u edukaciju i prevenciju među građanima te opremanje i edukaciju članova DVD-a Pag postižemo visoki učinak u slučaju nezgoda i skraćujemo vrijeme od nastanka nezgode do dolaska interventnih vozila što je izuzetno bitno da nekada bezazlene nezgode ne prerastu u nešto veće.", kazao je Jure Orlić, predsjednik DVD-a Pag.

 

Ovim putem DVD-a Pag i Vatrogasna zajednica Zadarske županije zahvaljuju odgojiteljicama obaju vrtića i svim članovima koji su svojim angažmanom sudjelovali u organizaciji i podjeli poklona.

0
0
0
s2smodern