Coca-Cola u Hrvatskoj nastavlja s projektom uređenja vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će ove godine urediti njih još deset diljem Hrvatske. Pozivamo građane da svojim glasom pomognu da naš grad dobije jednu od aktivnih zona.

O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone ponovno glasovanjem odlučuju građani koji glas za aktivnu zonu u svojemu gradu mogu dati preko mrežne stranice www.pokretzaradost.hr od 15. veljače do 15. travnja 2017. Nakon završetka glasovanja Coca-Cola će urediti vježbališta u odabranim gradovima u suradnji s gradskim upravama te će im predati aktivne zone u trajno vlasništvo.

Više detalja o projektu pogledajte ovdje.

Uvažavajući povratne informacije i prijedloge građana zaprimljene tijekom prošlogodišnjega glasovanja, ove godine građani za aktivne zone mogu glasovati unutar triju kategorija gradova – gradovi do 10 000 stanovnika, od 10 000 do 35 000 stanovnika te s više od 35 000 stanovnika – a sustav glasovanja svim gradovima unutar svake od kategorija omogućuje ravnopravan položaj.

Vježbališta na otvorenome uredit će se u gradovima koji u svakoj od kategorija osvoje najveći broj glasova i to u četiri grada do 10 000 stanovnika, kojih je u Hrvatskoj najviše, tri grada od 10 000 do 35 000 stanovnika i tri grada s više od 35 000 stanovnika.

Kao i prošle godine ovim se projektom podržava razvoj slabije razvijenih područja kako bi se i u njima podigla kvaliteta života te se rang-lista gradova unutar pojedinih kategorija uspostavlja na temelju omjera broja glasova za pojedini grad i broja mrežnih priključaka u njemu pomnoženoga sa stupnjem razvijenosti toga grada prema posljednjim službenim podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sve se otvorene aktivne zone i novih deset u 2017. godini uređuju na lako dostupnim odredištima, svaka aktivna zona bit će opremljena s ukupno šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a uza svaku je spravu istaknuto i pravilno izvođenje vježba. Spravama se mogu koristiti rekreativci i profesionalni sportaši, umirovljenici i tinejdžeri, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

Nakon otvorenja u svakoj će aktivnoj zoni Coca-Cola organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

U sklopu projekta Coca-Cola je lani uredila i predala na korištenje vježbališta na otvorenome u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.

0
0
0
s2smodern