U petak, 5.svibnja u Pagu će se održati III. festival plesa- Pag 2017. na kojem će se predstaviti plesači s područja otoka Paga i Zadarske županije.

Festival će se održati u Domu kulture s početkom u 19:00 sati. Plesači će izvoditi suvremeni ples, folklorne i povijesne plesove. III. festival plesa- Pag 2017. je kulturna manifestacija na kojoj plesači predstavljaju različite vrste plesova, razmjenjuju iskustva i druže se. Pozitivan duh Festivala može se iščitati u ovogodišnjoj poruci Svjetskog dana plesa autorice Trishe Broxn, koreografkinje:
„Postala sam plesačica jer sam željela letjeti. Nadilaženje sile teže oduvijek je bilo nešto što me pokretalo. Ne postoji tajno značenje u mojem plesu. On je duhovna vježba u fizičkom obliku.
Plesom komuniciramo i širimo univerzalni jezik komunikacije, rađamo radost, ljepotu i napredak ljudskog znanja. U plesu je bitna kreativnost... opet i opet... razmišljanje, stvaranje i izvođenje. Naša su tijela oruđe za izražavanje, a ne medij za reprezentiranje. Ta ideja oslobađa našu kreativnost, što je ključna pouka i dar umjetničkog djelovanja.
Život umjetnika ne završava s godinama, kao što neki kritičari vjeruju. Ples sačinjavaju ljudi, ljudi i ideje. Kao publika, možete taj kreativni impuls odnijeti kući sa sobom i primijeniti ga na svoj svakodnevni život."
Na III. Festivalu plesa- Pag 2017. nastupit će: Kazališna udruga „Antis" iz Zadra , Glazbena škola „Blagoje Bersa" iz Zadra, KUD „Družina" iz Paga, KUD „Naški" iz Novalje, Udruga „Paška alka" iz Paga, KUD „Sv. Jeronim" iz Vlašića, KUD „Sv. Šime" iz Rtine i Zadarski plesni ansambl.

 

0
0
0
s2smodern