fabijanic 1Izaslanstvo Grada Paga, koje je predvodio gradonačelnik Ante Fabijanić, na poziv Grada Dubrovnika prisustvovalo je na otvorenju 68. Dubrovačkih ljetnih igara te na službenom prijemu u Gradskoj upravi. Zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu upoznale su gradonačelnika Fabijanića, ravnateljicu Centra za kulturu i informacije Pag Dijanu Vuleta i predsjednicu Udruge Paška alka Ivanu Portada s kulturno povijesnom baštinom Dubrovnika te s nekim najznačajnijim kulturnim projektima.


Na sastanku je bilo razgovora o problematici s kojom se susreću oba grada, a na temu razvoja turizma, kulture, sadržaja i mogućnostima međusobne suradnje.
"iako se teško možemo uspoređivati s gradom Dubrovnikom ipak imamo puno zajedničkih tema i mogućnosti za međusobnu suradnju. Imali smo priliku vidjeti, naučiti i u budućnosti primijeniti neka rješenja u kojim oni imaju puno više iskustva. " - rekao je Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić zahvalio se zamjenicama Tepšić i Tokić, te privremenoj pročelnici Hilje na prijemu te najavio veću angažiranost Grada Paga i u Udruzi povijesnih gradova, čija su oba grada članovi.
"Otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara je događaj od kojeg možemo puno naučiti, ali i općenito o statusu kulture u tom gradu. Dubrovnik ima 12 ustanova u kulturi i preko 300 zaposlenih, a jako puno i novaca i napora ulažu upravo u područje kulture. U tom smislu, od njih kao grad možemo učiti, iako o financijskim uvjetima u kojima oni rade možemo samo sanjati. " - rekla je Vuleta. U Centru za kulturu se nadaju kako će u sklopu Paškog kulturnog ljeta 2018. godine Grad Pag ugostiti izaslanstvo Grada Dubrovnika zajedno s nekim kvalitetnim kulturnim programom toga grada.

Galerija fotografija

 

0
0
0
s2smodern