Novi Gradonačelnik Paga, Ante Fabijanić: Rješavamo nered i spašavamo Grad od blokade pred koju ga je doveo moj prethodnik. On kao da je četiri godine spavao i trošio.

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić izdao je priopćenje u kojem je naglasio ozbiljnost situacije u kojoj je zatekao Grad Pag kada je u lipnju preuzeo dužnost.


„Već na primopredaji bilo nam je jasno da je Grad u puno većim dugovima nego je itko mogao slutiti, pogotovo jer se prethodna vlast stalno hvalila da smanjuju dugovanja grada. Kako je ovo moj drugi mandat, nakon četverogodišnje pauze, mogu reći da je Grad u znatno lošoj situaciji i u puno većim dugovima nego što je bio. Nije nam trebalo dugo da shvatimo kako su naši prethodnici grad ostavili gotovo financijski paraliziran. „ – rekao je Fabijanić.


„Zbog dugova koje je napravio bivši gradonačelnik gospodin Željko Maržić nalazimo se u teškoj situaciji. Nećemo se žaliti i učinit ćemo sve da Grad opet postavimo na noge, ali javnost mora znati realnu situaciju. Grad je prema dobavljačima dužan 8,5 milijuna kuna, a ima i novo kreditno zaduženje od 13, 5 milijuna kuna. Na računu grada je minus od 1,2 milijuna kuna. Na dan 09. lipnja 2017 godine utvrđen je proračunski manjak u iznosu od 6.265.814,70 kuna. Pri tome je najveća tragedija da nije u tijeku ni jedan projekt koji je išao prema europskim fondovima, nema ni jedne ozbiljne priče koje bi se mogli uhvatiti i nastaviti s njenom realizacijom. Mogu slobodno reći da smo mi više učinili i pokrenuli više investicija i ozbiljnih razgovora s Ministarstvima, institucijama te pokrenuli izrade projekata za Europske fondove nego oni u sve četiri godine mandata. Kao da su spavali. To je žalosna činjenica i nije mi drago što je tako. – naglasio je Fabijanić.
„Mi ćemo zbog svega navedenog istovremeno poduzeti mjere nužne štednje, ali i krenuti ozbiljno s poslom i konačno u grad dovesti i sredstva iz EU fondova, ali i privatne investitore i kvalitetne projekte. Ne smijemo dočekati nespremni bilo kakvu situaciju i dozvoliti da Grad zbog nagomilanih dugova i zaduženja dođe u blokadu .
Sve to ne bi bio toliki problem da istovremeno i većina gradskih firmi, izuzev firme Pag II, dakle mislim prvenstveno na Komunalno društvo i Čistoću, nisu u debelom minusu. Nalazimo se u špici sezone koju pokušavamo dovesti u red i preživjeti do njenog kraja kako bi priču vratili na kvalitetne temelje. Naime, grad nas je dočekao u rasulu od problema uređenja, čistoće, javne rasvjete, zelenih površina. Sve je sezonu dočekalo nespremno, a mi sada moramo gasiti požar." – naglasio je Fabijanić.

 

 

0
0
0
s2smodern