use this

World Wildlife Fund (WWF), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrke, svi građani svijeta, 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji Zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.


Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata.
Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, uključujući dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Rivu, cijelu makarsku rivijeru te Zagrebačku katedralu.
Grad Pag će se pridružiti akciji gašenjem javne rasvjete, a naše građane pozivamo da na tih sat vremena ugase svjetla u svojim domovina. Budimo dio svjetske inicijative!

0
0
0
s2smodern