U subotu, 26. siječnja 2019. godine u Rijeci na Korzu održati će se prezentacija Paškog karnevala u sklopu Riječkog karnevala 2019. pod nazivom „Paški karneval u Riku“.


Paški karnevalisti krenut će u 17.00 sati od Delte preko Korza do Erste Banke i nazad do prostora ispred robnih kuća gdje će ih u ime domaćina pozdraviti meštar Toni, zaštitni znak Riječkog karnevala. Nakon toga prikazat će se program pod nazivom ''Štorija o paškon karnevalu'' u kojem će se zapjevati nakanat, članovi paškog KUD-a Družina otplesati će paški tanac i prikazati pučku dramu Paška Robinja, a na kraju će se izvesti Markovi Psalmi. U programu sudjeluju i članovi Gradske glazbe Pag koji će na kraju zasvirati nezaobilazno paško kolo.

Nakon programa na Korzu, od 20.00 sati u restoranu Kvarner u Lovranu održat će se maškarani tanci na kojima će vesele maškare zabavljati klapa Sol, birat će se najbolje maske i odigrati tombola.
Organizatori prezentacije Paškog karnevala u Rijeci su Turistička zajednica grada Paga, Turistička zajednica grada Rijeke i Udruga ''Stare užance otoka Paga'' iz Metajne, a pokrovitelji su Grad Pag i ''Jadran Galenski Laboratorij'' Rijeka

0
0
0
s2smodern