Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2019. godinu na poziciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuje Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2019. godini kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu (Narodne novine, broj 113/18).

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane udruge koje imaju sjedište na hrvatskim otocima i koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i Registar neprofitnih organizacija Republike Hrvatske i vode transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija te djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu zaključno s danom objave Natječaja, da dostave svoje projektne prijave.

Opći cilj Natječaja:
financijskom potporom omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Prihvatljive aktivnosti Natječaja mogu se rasporediti prema sljedećim područjima djelovanja:

P-1 razvoj civilnog društva
P-2 kultura (kulturna baština i umjetnost)
P-3 predškolski odgoj, obrazovanje i znanost
P-4 gospodarske aktivnosti (poljoprivreda, brodogradnja, turizam i dr.)
P-5 ekologija (zaštita okoliša i mora)
P-6 sport

Ukupan iznos osiguranih sredstava: 600.000,00 kuna.
Minimalni iznos financijske potpore: 10.000,00 kuna.
Maksimalni iznos financijske potpore: 30.000,00 kuna.

Svaki podnositelj prijave/udruga može podnijeti najviše jednu prijavu.

Zainteresirani podnositelji podnose prijavu za dodjelu financijske potpore u skladu s Uputama za prijavitelje.

Prijavitelj prijavu na ovaj Natječaj podnosi isključivo elektroničkim putem (internetska prijava) kroz sustav www.financijskepodrske.hr na Obrascima za prijavu projekta, a cjelokupan tijek elektroničke (internet) prijave detaljno je opisan u Uputama za prijavitelje.

Rok za podnošenje prijava na ovaj Natječaj je 6. rujna 2019.

Informacije o natječaju i prijavna dokumetacija nalaze sa na stranici Ministarstva

0
0
0
s2smodern