U subotu, 17. rujna 2011. godine,  „Oldtimer klub Zadar“organizira susret oldtimera pod nazivom „100 kilometara Zadra“.

Susret se organizira pod krovom Hrvatskog oldtimer saveza za staromodne automobile,a ujedno to je i završnica prvenstva Hrvatskog oldtimer saveza, posljednji u nizu rally-a koji su se održali u Republici Hrvatskoj u 2011.godini. Kako titula klupskog prvaka za 2011.godinu još nije poznata za ovaj susret, sportskog ali i edukativnog karaktera, postoji veliki interes. Veliki broj gostiju očekuje se iz svih dijelova Hrvatske. Skupu će prisustvovati oko 30 starodobnih automobila, a prijavljeni su klubovi iz Slavonskog Broda, Rijeke, Opatije, Splita, Solina, Zagreba, Krapine, Čakovca….

Skup započinje okupljanjem na parkiralištu ispred kavane Branimir na Branimirovoj obali kod mosta u Zadru, u subotu u 08:00 sati. Na tome mjestu s početkom u 09: 30  pa sve do 11:00 održati će se ispit spretnosti. U 11:00 sati je predviđen start rally-a, a u 12:00 sati se očekuje dolazak u Grad Pag gdje će se sudionici okupiti ispred Magazina soli.  Na istome mjestu će se održati ispit spretnosti.

Završni ispit točnosti održati će se od vidikovca iznad Grada Paga cestom do Košljuna. Dužina dionice iznosi 6,3 kilometra, a idealno vrijeme je 10 minuta. Na cesti će biti postavljena još jedna prolazna kontrola, a vrijeme će se mjeriti elektronskim putem. U poslijepodnevnim satima predviđen je svečani domjenak u restoranu Dubrava, gdje će organizatori najboljima  uručiti nagrade i priznanja. Pokrovitelji skupa su Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga.

0
0
0
s2smodern