IMGP7789Grad Pag u suradnji s udrugom Bataja i tvrtkom EM tehnologija d.o.o. iz Rijeke i ove godine, dana 8. kolovoza u gradu Pagu na svjetski dan "Mud balls-a" organizirati će se II. Akcija čišćenja mulja, glinenim loptama fermentiranih uz pomoć efektivnih mikroorganizama.
Ovo je nastavak uspješne suradnje koja je započela prošle godine kada je na području grada Paga u more bačeno cca 12 000 bio kugli, kao početak projekta čišćenja nataloženog mulja uz pomoć prirodne mikrobiologije, što će u konačnici rezultirati čistijim morem, bez neugodnih mirisa, mulja i štetnih tvari.


IMGP7792Valja napomenuti da je Em tehnologija prirodna, neškodljiva mikrobiologija koja se primjenjuje u raznim zemljama već dugi niz godina. U suštini radi se o djelovanju efektivnih mikroorganizama koji zbog svojih prirodnih biokemijskih procesa mogu sve štetne tvari pretvoriti u zdrave i korisne. Svi mikroorganizmi koji se koriste su potpuno prirodni i bezopasni za ljude, životinje i okoliš općenito.
Ove godine izrađeno je 10 000 glinenih kugli (mud balls-a) koje će biti bačene u more dana 8. kolovoza 2013. godine u 11,00 sati s nekoliko lokacija: iza marketa Lorenco, ulice Put Divicnjaka, Andrije Hebranga i nasipa Evelin Maržić, uz pomoć djece iz dječjeg vrtića „Paški mališani", zainteresiranih turista i građana grada Paga.
Cilj akcije je održati paško more čistim za posjetitelje, turiste i stanovnike grada Paga kao i preventivnog djelovanja u cilju poboljšanja kvalitete mora za morski, životinjski i biljni svijet.

 

0
0
0
s2smodern