miridobroI ove godine Ministarstvo unutarnjih poslova RH radi održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti osoba i imovine provodi preventivnu akciju "Mir i dobro". Njen osnovni cilj je spriječavanje zlouprabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava što može rezultirati lakšim i težim ranjavanjem, prostrijeljenjem i oštećivanjem prozorskih stakala stanova, obiteljskih kuća, motornih vozila te prijevoznih sredstava.
Policijska uprava zadarska na svom području odgovornosti provodi akciju „Mir i dobro" od 16. prosinca 2013. do 8. siječnja 2014. godine.
Građani će i ove godine, zbog obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana, sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, u velikom broju obilaziti vjerska središta, nazočiti misama, okupljati se na organiziranim slavljima u ugostiteljskim objektima i gradskim trgovima, u domovima s obitelji itd.
S obzirom na to da najveća opasnost građanima prijeti na mjestima većih okupljanja, policija poziva građane na suradnju u provedbi akcije te na primjereno ponašanje kao doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana. Pri tome valja imati na umu da se nesreće ne događaju nekom drugom.
Unatoč brojnim apelima preko sredstava javnog priopćavanja, činjenica je da se oružje i druga opasna ubojita sredstva zlouporabe od strane neodgovorne kategorije pučanstva koja očito na drugi primjereniji način nije u stanju proslavljati blagdane.
U konačnici, želimo da predstojeći blagdani proteknu i miru i spokoju bez neželjenih obiteljskih tragedija.

0
0
0
s2smodern