Obavještavamo Vas da će se sa 18.06. na 19.06. i 19.06. na 20.06.2019. godine provoditi suzbijanje odraslih oblika komaraca (adulticidnu dezinsekciju) na području Grada Paga.
Dezinsekcija će se obaviti metodom hladnog orošavanja uz uporabu stroja koji aplicira kapljice insekticida u ULV spektru, čime se postiže bolje prekrivanje prostora i veća efikasnost.


Koristit će se preparat na bazi sintetskog piretrina (buhača), niske toksičnosti za ljude i toplokrvne životinje. Formulacijski sistem osigurava evaporaciju vode iz kapljica spreja, produžujući tako korisno vrijeme djelovanja insekticida.
Moli se cijenjeno građanstvo da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, posudama za cvijeće i sl. Na taj način postići će se sveobuhvatnost u suzbijanju komaraca a time i mirnije noći.
Skrećemo pažnju vlasnicima kućnih ljubimaca i pčelarima da svoje životinje ne izlažu izravnom utjecaju sredstava za zamagljivanje, već da ih smjeste u zatvorene prostore.

Ured Grada

0
0
0
s2smodern