Pregled arhiva

2018

Dobrodošli na stranicu Online arhiva Grada Paga. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 30 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine.
Vijesti
14

Paška čipka na 22. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi

Na ovogodišnjem 22. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi svu raskoš ljepote paške čipke predstavili su Društvo paških čipkarica Frane Budak, Benediktinski samostan sv. Margarite te Mirjana i Đor pročitaj..

Vijesti
55

Paška alka sudjelovala je na 14. Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku

Udruga Paška alka sudjelovala je na 14. Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku. Članovi Paške alke predstavili su odore paških pučana i plemića, a sudjelovali su u svečanoj povorci i u rekonstrukciji pom pročitaj..

Vijesti
97

Uspješan partnerski sastanak u Mađarskoj

Delegacija Grada Paga koju su činili gradonačelnik Ante Fabijanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga Domagoj Vičević i vijećnik Ante Čemeljić prethodnog vikenda prisustvovali su svečanoj sjedni pročitaj..

Vijesti
131

Veslački vikend u Pagu

U Pagu će 22. i 23. rujna 2018. godine biti veslački vikend u sklopu kojeg će se prvog dana održati finale veslačkog kupa Hrvatske 2018., a dan nakon toga 23. rujna 1.Međunarodna regata Osmerci Zrće pročitaj..

Vijesti
195

Vijesti
99

Promenadni nastup „Tradicijska pjevanja grada Paga“

Promenadni nastup „Tradicijska pjevanja grada Paga“ održat će se 7.9. s početkom u 21:00 sat na Trgu Petra Krešimira IV., Branimirovoj obali i Uhlincu. Organizator promenadnog nastupa je Grad Pag, pročitaj..

Obavijesti
192

7. sjednica Gradskog vijeća Grada Paga

Na temelju članka 34. st. 4. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („NN“ broj 33/01, 60/01-vjerodostojno tumačenje,129/05,109/07,125/08,36/09,150/11, 144/12 i 19/13) i članka 52. i 53... pročitaj..

Vijesti
171

Etno večer s Kulturno umjetničkim društvom “Družina” iz Paga

U utorak, 28. kolovoza s početkom u 20 satI održat će se Etno večer s Kulturno umjetničkim društvom “Družina” iz Paga. KUD Družina će otplesati tanac po paški i tanac po starinski na Trgu Petra Kreš pročitaj..

Vijesti
93

Održan 5. Festival starih zanata 2018. godine

U Pagu je održan 5. Festival starih zanata na kojem su sudjelovali Udruga Paška alka iz Paga, Udruga Stari zanati iz Hlebina, KUD „Sveti Jeronim“ iz Vlašića, izrađivač vrši Mladenko Olić iz Vlašića, pročitaj..

Vijesti
224

Uskoro nas očekuje 2. MTB Pedalom po Pagu

„You've tried Moon-walking but have you tried Moon-cycling“ – discover more, novi je slogan Hrvatske turističke zajednice koji promovira biciklizam na otoku Pagu, zato ne preostaje Vam ništa drugo n pročitaj..

Vijesti
181

Festival starih zanata održava se u Pagu 23. i 24. kolovoza, 2018

Manifestacija Festival starih zanata održava se u Pagu 23. i 24. kolovoza od 20:00 sati. Festival se održava već petu godine za redom. Vela ulica i Trg Petra Krešimira IV. oživjet će uz stare zanate pročitaj..

Vijesti
106

Paška alka sudjelovala je proteklog vikenda u manifestaciji Dani Vitezova vranskih

Udruga Paška alka sudjelovala je proteklog vikenda u manifestaciji Dani Vitezova vranskih koja se održala u Vrani i Pakoštanima. Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Općinom Pakoštanje i TZO Pakošt pročitaj..

Vijesti
78

Završio PagArtFestival 2018. godine

PagArtFestival ostvario je još jednu novost - Večer sakralne glazbe održana 13. kolovoza u crkvi uznesenja bl.d. Marije-Katedrali u Pagu, prvi je koncert ovakvog tipa programa u 20 godina festivala. pročitaj..


Vijesti
199

Vijesti
161

Blagan Vele Gospe i koncert klape Intarde

Veličanstvenom procesijom, molitvama i liturgijama te koncertom klape Intrade u Pagu je svečano proslavljen blagan Vele Gospe. Već na početku trodnevne pripreme, u nedjelju 12. kolovoza, u Pag su pročitaj..

Vijesti
230

U susret blagdanu Vele Gospe

U susret blagdanu Vele Gospe, članovi UHVDR grada Paga u suradnji s gradom Pagom, podigli su stijeg s Hrvatskom zastavom na Gradacu iuznad grada Paga. ... pročitaj..

Vijesti
119

“Nebeski zvuk flauta i xiaoa”

U crkvi sv. Frane održan je koncert orkestra kineskih flauti pod nazivom “Nebeski zvuk flauta i xiaoa”. Koncert je dio turneje orkestra kroz centralnu i istočnu Europu, a održan je u sklopu manifestac... pročitaj..

Vijesti
350

Vela Stomorina 2018

Pažani će i ove godine svečano obilježiti blagdan Vele Gospe koji ima posebno značenje za sve stanovnike grada, otoka i okolnih područja. Ove godine svečanu misu u Zbornoj crkvi na sam blagdan Ve pročitaj..

Vijesti
143

U Vlašićima na plažama postavljene pepeljare

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije-Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša i Turističke zajednice Grada Paga, udruga Volim Vlašići u sklopu projekta "Molimo ne pročitaj..

Vijesti
130

Koncert orkestra kineskih flauti pod nazivom “Nebeski zvuk flauta i xiaoa”

U crkvi sv. Frane u Pagu 11. kolovoza u 21:00 sat održat će se koncert orkestra kineskih flauti pod nazivom “Nebeski zvuk flauta i xiaoa”. Koncert je dio turneje orkestra kroz centralnu i istočnu Eu pročitaj..

Vijesti
142

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnost i Dan hrvatskih branitelja

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnost i Dana hrvatskih branitelja započeo je u subotu, 04. kolovoza 2018. godine odlaskom u Gospić u organizaciji Grada Paga i UHVDR Grada Paga. pročitaj..

Vijesti
173

9. izložba "Ćutim otok svoj..."

U Kneževom dvoru u Pagu u utorak, 7. kolovoza u 21:00 sat otvara se 9. izložba "Ćutim otok svoj...". Radi se o izložbi fotografija članova Foto kluba Pag koji već devetu godinu za redom kako sami pročitaj..

Vijesti
153

Uspješno započeo 20. PagArtFestival

20. PagArtFestival uspješno je započeo nastupima gitarista Krešimira Bedeka i Epoque orkestra iz Češke, pod ravnanjem maestra Jana Kučere. Koncerti na otvorenim pozornicama ispred Marijine crkve u S pročitaj..

Vijesti
180

Izložba „Nosiva tradicija“

U crkvi sv. Jurja u Pagu u ponedjeljak, 6. kolovoza u 20:30 sati otvara se izložba autorice Rosane Fabijanić pod nazivom „Nosiva tradicija“. Izložba će biti otvorena od 6. do 15. kolovoza od 20:3 pročitaj..

Vijesti
366

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Program obilježavanja DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA   04.08.2018. SUBOTA - 07,00 Organizirani odlazak za Gospić Okupljanje i polazak kod marketa Lorenco pročitaj..

Vijesti
161

Obavijest o suzbijanju odraslih oblika komaraca (adulticidne dezinsekcije)

CIKLON d.o.o. za sanitarnu zaštitu čovjekove okoline, Zadar, provodit će mjere suzbijanja odraslih oblika komaraca (adulticidne dezinsekcije)   DANA 30.07. na 31.07. i 31.07. na 01.08.2018. pročitaj..

Vijesti
195

59. Ljetni karneval - subota

59. Paški ljetni karneval završio je sinoć kolom koje se i ove godine povelo nakon tradicionalnog ispraćaja i "spaljivanja Marka", običaja koji se svakog ljeta pokaže pravom atrakcijom za turiste. ... pročitaj..

Vijesti
258

59. Ljetni karneval - petak

Prvi dan paškog ljetnog karnevala započeo je polaskom dobro raspoložene karnevalske povorke sa trajektnog pristaništa do Trga kralja Petra Krešimira IV. gdje su predajom ključeva Grada i podizanjem pročitaj..

Vijesti
199

Izložba slika autora Blagoja Pešić

U Kneževom dvoru u Pagu u ponedjeljak, 30. 7. u 20:00 sat otvara se izložba slika autora Blagoja Pešića. Izložba će biti otvorena do 5. kolovoza, a održava se u sklopu manifestacije „Paško kulturno pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 190