Ovogodišnji 55. Paški ljetni karneval protekao je u pravom veselom i razigranom ozračju kojeg nije pokvario ni ljetni pljusak.

Karneval je započeo zagrijavanjem od ponedjeljka nastupom Gradske glazbe Pag, Dječjim danom, Ljetnim socijem i Ričavcem.
Po običaju u petak je krenula vesela karnevalska povorka s trajektnog pristaništa, vođena princem i princezom karnevala, paškim pivcima uz glazbeni ritam članova Gradske glazbe Pag.
Početak karnevalskih ludovanja bio je trenutak kada je gradonačelnik Paga Željko Maržić predao ključ grada princu karnevala čime su maškare i simbolično preuzele vlast na dva dana.
Otvaranju Paškog ljetnog karnevala nazočili su Zlatko Prpić, predsjednik Hrvatske udruge karnevalista i Josip Silov, član Predsjedništva i izaslanik predsjednika FECC - Europske udruge karnevalista Henrya van der Kroona koji su istaknuli da je ovakav karneval za njih nešto posve novo i drugačije. Gosti su dodijelili odličja gradonačelniku Maržiću i predsjednici Karnevalske udruge "Markova kumpanija" Ivanki Benzia te Paškom ljetnom karnevalu čestitali 55. rođendan.
Po dobrim, starim tradicijskim običajima, paški gradonačelnik u narodnoj nošnji poveo je prvo paško kolo u koje su se uhvatili domaći i mnogobrojni turisti. Na glavnom gradskom trgu odvijao se karnevalski program, pa su tako članovi Gradske glazbe Pag svirali filmske teme, a maškarane grupe su plesale uz njihovu koreografije. Nastupili su i članovi KUD-a "Družina" s paškim tancem. Luda zabava, uz dobru spizu i obilje pića potrajala je do ranih jutarnjih sati.
U subotu, drugog dana karnevala ni kiša nije spriječila karnevalsko raspoloženje, pa su se domaći i turisti s oduševljenjem priključili zadnjem kolu nakon spaljivanja Marka, krivca za sve nevolje,a razigrano i raspoloženo mnoštvo nastavilo je ludovanje do ranih jutarnjih sati.
Organizatori najstarijeg ljetnog karnevala na Jadranu - 55. Paškog ljetnog karnevala su Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga i Karnevalska udruga ¨Markova kumpanija".

 

0
0
0
s2smodern