Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Paga: gradonačelnik, ANTE FABIJANIĆ
 email stozer@pag.hr
-----------------------------------------------------------------------------------
Kontakt telefon:od 10,00-15,00 sati
na tel broj 385 (0)23 600 830
-----------------------------------------------------------------------------------
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE | KORONAVIRUS.HR
-----------------------------------------------------------------------------------

U prizemlju Kneževog dvora u Pagu, u četvrtak 2. rujna 2021. godine, organizira se cijepljenje II. dozom protiv bolesti COVID-19. Cijepljenje će se održati od 09:00 do 11:00 sati. Cijepiti se mogu građani s područja otoka Paga, domaći i strani gosti. Cijepljenje je besplatno. Cijepljenje će se provesti isključivo s cjepivom Pfizer.

Stožer Civilne zaštite Grada Paga u skladu s Odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, a imajući u vidu izuzetno povoljnu epidemiološku sliku na području Grada Paga i postignute izvrsne turističke rezultate donio je preporuku da se ovogodišnja manifestacija Paški ljetni karneval 2021. godine obilježi na način da se dugogodišnja tradicija nastavi, ali da se pritom povede osobita briga o sigurnosti svih naših građana i gostiju koji se trenutno nalaze na području grada Paga s ciljem održavanja što stabilnije epidemiološke situacije i produženje turističke sezone na što duži period.

covid2

Na području Grada Paga organizirana su tri punkta za testiranje na COVID -19.

Fabijanić Davorin Pag

Dana 02. prosinca 2020 godine, Miroslav Andrić voditelj Službe civilne zaštite Zadar, je u ime Ravnateljstva civilne zaštite, uručio Davorinu Fabijaniću zamjeniku gradonačelnika Grada Paga i ujedno načelniku civilne zaštite Grada Paga vrijednu donaciju opreme namijenjenu postrojbama civilne zaštite opće namjene Grada Paga, koje su direktno uključene u provedbu mjera zaštite zdravlja od korona virusa.

Ovo je nastavak iznimno dobre i aktivne suradnje na lokalnoj razini a sve u cilju jačanja operativnih kapaciteta civilne zaštite.

Donirani su kombinezoni, reflektirajući prsluci i kape sa oznakama civilne zaštite te remeni za kombinezone.

Sukladno zahtjevima Osnovne škola Jurja Dalmatinca Pag, Srednje škole Bartol Kašić Pag i Dječjeg vrtića Paški mališani, temeljem aktualne epidemiološke situaciju uzrokovane virusom COVID-19 Stožer Civilne zaštite Grada Paga na sjednici održanoj 27. studenog 2020. donio je

- Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja - pogledaj odluku
- Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga - pogledaj odluku

Sukladno upućenom zahtjevu od strane Osnovna škola Jurja Dalmatinca Pag, Srednje škole Bartol Kašić Pag i Dječjeg vrtića Paški mališani, Stožer Civilne zaštite Grada Paga na hitnoj telefonskoj sjednici održanoj 15. studenog 2020. godine s početkom u 12:00 sati jednoglasno je donio ODLUKU s kojom odobrava zahtjevima gore navedenih ustanova;

U subotu, 14. studenog 2020. godine u 12:00 sati održan je Stožer civilne zaštite Grada Paga te su donesene Preporuke za administrativno područje Grada Paga koje se počinju primjenjivati od dana objavljivanja, zaključno do 30. studenog 2020. godine. Preporuke se nalaze u nastavku.

Na administrativnom području Grada Paga trenutno nema pozitivnih niti zaraženih osoba od koronavirusa COVID-19. Također, nema evidentiranih osoba koje se nalaze u samoizolaciji.
Povodom početka školske godine, 7. rujna 2020. godine, predstavnici Stožera Civilne zaštite Grada Paga obišli su Osnovnu školu "Juraj Dalmatinac", Srednju školu "Bartul Kašić" i dječji vrtić "Paški mališani".

Večeras je u 19 sati održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Paga. Na sjednici je izviješteno da su na području grada Paga danas od 16 sati evidentirane dvije osobe pozitivne na koronavirus COVID-19 koje se trenutno nalaze u Općoj bolnici u Zadru. Pozitivne osobe nemaju prebivalište na području otoka Paga već su u Pag došle sa drugog područja. U samoizolaciji se nalaze 3 osobe.

coronavirus 4914026 960 720

Stožer civilne zaštite RH – Odluka nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 - pogledaj odluku

Ova Odluka primjenjuje se od 13. srpnja 2020. godine. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Obzirom na brojne upite i zahtjeve građana za izdavanjem propusnica za dolazak na otok na područje Grada Paga još jednom napominjemo da je na snazi Odluka Stožera Civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Poštovani, s obzirom na iznesene podatke Stožera Civilne zaštite Zadarske županije koje su jutros plasirali mnogi županijski mediji, obavještavamo vas da trenutno nemamo niti jednu osobu zaraženu virusom COVID-19 na administrativnom području Grada Paga. Naime došlo je do pogreške prilikom obrade podatka o broju zaraženih osoba na području otoka Paga u Zadarskoj županiji (u što spadaju Općine Povljana i Kolan, te Grad Pag). Na području Grada Paga trenutno se nalazi 8 osoba u samoizolaciji, trenutno nema zaraženih osoba, a stožer je u protekla 24 sata izdao 15 propusnica.

Na temelju informacija zaprimljenih kroz korisničku službu i obavijesti Ministarstva uprave, a radi ujednačavanja postupanja svih stožera civilne zaštite daju se upute za postupanje u karakterističnim situacijama te se još jednom ponavljaju ili usklađuju s Izmjenama i dopunama Odluke  i već dane upute u vezi s izdavanjem propusnica:

7. travnja 2020. godine u 10 sati održana je telefonska sjednica Stožera Civilne zaštite Grada Paga te su donesene sljedeće odluke:
- Od srijede, 8. travnja 2020. godine uvodi 16-satna kontrola Paškog mosta u suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Grada Paga kao pomoć policijskim službenicima. Raspodjela čuvanja mosta je podijeljena na način da se svaka dva dana mijenjaju predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Paga te Općine Povljana i Općine Kolan, tj. mobilizirani zaposlenici općinskih i gradskih tvrtki. Noćnu smjenu kontrole na Paškom mostu provoditi će djelatnici Policijske postaje Pag;

6. travnja 2020. godine u 10 sati održana je telefonska sjednica Stožera Civilne zaštite Grada Paga te su doneseni sljedeći zaključci:

Screenshot 2020 04 03 e Propusnice

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj i obvezi Stožera civilne zaštite Grada Paga, svi građani Grada Paga koji bi zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morali napustiti mjesto prebivališta obvezni su, dobiti propusnicu od Stožera civilne zaštite Grada Paga.