Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Paga: zamjenik gradonačelnika, DAVOR FABIJANIĆ
 email stozer@pag.hr
-----------------------------------------------------------------------------------
Kontakt telefon:od 10,00-15,00 sati
na tel broj 385 (0)98 981 0611
-----------------------------------------------------------------------------------
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE | KORONAVIRUS.HR
-----------------------------------------------------------------------------------

Obzirom na brojne upite i zahtjeve građana za izdavanjem propusnica za dolazak na otok na područje Grada Paga još jednom napominjemo da je na snazi Odluka Stožera Civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Poštovani, s obzirom na iznesene podatke Stožera Civilne zaštite Zadarske županije koje su jutros plasirali mnogi županijski mediji, obavještavamo vas da trenutno nemamo niti jednu osobu zaraženu virusom COVID-19 na administrativnom području Grada Paga. Naime došlo je do pogreške prilikom obrade podatka o broju zaraženih osoba na području otoka Paga u Zadarskoj županiji (u što spadaju Općine Povljana i Kolan, te Grad Pag). Na području Grada Paga trenutno se nalazi 8 osoba u samoizolaciji, trenutno nema zaraženih osoba, a stožer je u protekla 24 sata izdao 15 propusnica.

Na temelju informacija zaprimljenih kroz korisničku službu i obavijesti Ministarstva uprave, a radi ujednačavanja postupanja svih stožera civilne zaštite daju se upute za postupanje u karakterističnim situacijama te se još jednom ponavljaju ili usklađuju s Izmjenama i dopunama Odluke  i već dane upute u vezi s izdavanjem propusnica:

7. travnja 2020. godine u 10 sati održana je telefonska sjednica Stožera Civilne zaštite Grada Paga te su donesene sljedeće odluke:
- Od srijede, 8. travnja 2020. godine uvodi 16-satna kontrola Paškog mosta u suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Grada Paga kao pomoć policijskim službenicima. Raspodjela čuvanja mosta je podijeljena na način da se svaka dva dana mijenjaju predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Paga te Općine Povljana i Općine Kolan, tj. mobilizirani zaposlenici općinskih i gradskih tvrtki. Noćnu smjenu kontrole na Paškom mostu provoditi će djelatnici Policijske postaje Pag;

6. travnja 2020. godine u 10 sati održana je telefonska sjednica Stožera Civilne zaštite Grada Paga te su doneseni sljedeći zaključci:

Screenshot 2020 04 03 e Propusnice

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj i obvezi Stožera civilne zaštite Grada Paga, svi građani Grada Paga koji bi zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morali napustiti mjesto prebivališta obvezni su, dobiti propusnicu od Stožera civilne zaštite Grada Paga. 

Pojam „poljoprivredne ljekarne“ podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. S obzirom na upit Ministarstva poljoprivrede u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova te s tim u vezi prodajom poljoprivrednog reprodukcijskog materijala (sjeme, presadnice, sadnice) i rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu daje se tumačenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

28. ožujka 2020. godine održana je redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Paga putem video konferencije. Na sjednici su bili prisutni:

Zbog usuglašavanja s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od dana 23. ožujka 2020. godine KLASA 810-06/20-01/7 URBROJ 511-01-300-20-14, ukida se Odluka Stožera civilne zaštite Grada Paga od dana 22. ožujka 2020. godine o dostavi i prikupu paketa na Paškom mostu (čl.4 Objave) za koji je bio zadužen ured Crvenog križa u Pagu. Crveni križ Grada Paga i dalje će biti dostupan za hitni transport medicinske opreme i preparata koji se trenutno ne mogu pronaći na području otoka Paga. U ovom slučaju govorimo o hitnom transportu medicinske opreme neophodnoj za život pacijenta. Za organizaciju transporta kontaktirati Crveni Križ Grada Paga dan prije na telefonski broj 023/611-165.

Sukladno Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite RH od dana 23. ožujka 2020. godine KLASA 810-06/20-01/7 URBROJ 511-01-300-20-14, Stožer CZ Grada Paga može Vam izdati propusnicu ISKLJUČIVO samo zbog vitalnih obiteljskih razloga, kao što su pružanje skrbi djeci ili starijim i nemoćnim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Propusnice se izdaju svakog dana od 10:00 do 15:00 sati, isključivo putem maila stozer@pag.hr u slučaju da ne posjedujete mail ili Internet pristup, istu možete preuzeti na adresi Braće Fabijanić 2. Pag (zgrada DVDa Pag) uz prethodnu najavu telefonom na brojeve Komunalnih redara Grada Paga; Igor Baričević (098 / 981 0611) ili Dubravko Oguić (098/981 0609).

GRB SIVO

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta - pogledaj odluku

ODLUKA o mjeri obustavi rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti - pogledaj dokument

Sukladno odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, a obzirom na novonastale okolnosti vezane za potres u Zagrebu, Stožer civilne zaštite Grada Paga obvezan je omogućiti prolaz osobama iz Zagreba i Zagrebačke županije na njihova odredišta uz to da se za iste naprave popisi gdje će se isti evidentirati i provjeravati. Evidenciju i nadzor vršiti će PP Pag uz članove Stožera otočnih samouprava. U međuvremenu Odluka Stožera civilne zaštite Grada Paga o izdavanju propusnica trenutno se stavlja izvan upotrebe jer će se evidencija i nadzor obavljati izravno na licu mjesta.
Odluka stupa na snagu nakon objave, a primjenjuje se odmah.

Stožer civilne zaštite Grada Paga

Stožer Civilne zaštite Grada Paga zajedao je danas 22. ožujka 2020. godine u 08:00 do 12:00 sati te donio sljedeće odluke:

  • ODLUKA o radnom vremenu trgovina - pogledaj odluku
  • ODLUKA o općim specifičnim mjerama zaštite koje obavezno provode pružatelje usluge taxi prijevoza - pogledaj odluku

1200px Croatia Bridge

Sukladno ovlastima donosim hitnu Odluku u ime Stožera civilne zaštite Grada Paga, a po preporuci Načelnika nacionalnog stožera Republike Hrvatske da se na dionici državne ceste D106, lokacija Paški most odmah uvedu pravila nadzora vozila i ljudi ista kao što su temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od dana 21. ožujka 2020. godine (KLASA: 810-06/20-01/7 URBROJ: 511-01-300-20-9) kao što je na trajektnoj liniji Prizna – Žigljen.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a provedba i primjena Odluke izvršava se odmah.

Zapovjednik Stožera CZ Grada Paga
Davor Fabijanić

Stožer civilne zaštite Grada Paga sastao se danas, u subotu, 21. ožujka 2020. godine u 11:00 sati te prenosi sljedeće odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske:

  • ODLUKA O MJERAMA OGRANIČAVANJA JAVNOG PRIJEVOZA U LINIJSKOM OBALNOM POMORSKOM PROMETU - pogledaj odluku
  • ODLUKA O PRIVREMENOJ OBUSTAVI JAVNOG PROMETA - pogledaj odluku

Još jednom Stožer civilne zaštite Grada Paga moli sve građane grada Paga da se opridržavaju novih i dosada donesenih mjera, samo vlastitom disciplinom i odgovornošću možemo požuriti vraćanje normalnog, svakodnevnog života u našu zajednicu. Budimo odgovorni.