PAGHotSpot.jpgU sklopu programa "Hotspot Croatia" Ministarstvo turizma RH prošle godine Gradu Pagu dodijelilo je 24.000,00 kuna za postavljanje četiri hotspot uređaja, a ove godine je, na temelju prijavljenog projekta, Gradu Pagu odobreno 22.840,00 kn za dvije nove pristupne točke i jednu wifi interpretaciju.
"Hotspot Croatia" je program poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama kojem je cilj, između ostalog, ojačati promociju hrvatskih odredišta i privući nove goste, a time i utjecati na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma.
Na taj način domaći i strani turisti u bilo koje vrijeme se mogu informirati o lokacijama na kojima je moguće pristupiti besplatnom internetu tijekom svog boravka u Hrvatskoj.
Hotspot uređaji, odnosno pristupne točke bežičnog besplatnog interneta, postavljaju se na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta itd.
Odabrane lokacije označene su posebnim grafičkim znakom, a svi detalji o lokacijama objavljeni su na web stranicama Hrvatske turističke zajednice (http://croatia.hr) i Ministarstva turizma (www.mint.hr).
U Pagu je posebna oznaka za "Hotspot Croatia" Ministarstva turizma postavljena na vidljivom i frekventnom mjestu u luci Mandrač.
Projekti su odobreni temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa Inernetu u turističkim destinacijama "Hotspot Croatia u 2014. godini" temeljem Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine i Strateškog plana Ministarstva turizma za razdoblje 2014.godine.

0
0
0
s2smodern