VIR-ji1-620x260Na ovogodišnjem finalu "Jadranskih igara" od osam ekipa čak tri su s otoka Paga - "Paške podlanice", "Južina-Vlašići" i domaćin "Novalja". Finalni susret će se održati 23. kolovoza u Novalji.
Najbolja ekipa Jadranskih igara, "Paške podlanice", kapetana Ivana Pare i meštra dr. Ivice Bobića Bobe svoju su kartu za finale zaslužili na Viru. U dosta izmjenjenom sastavu, usprkos pehovima i bez kapetana Nenada Para i Ivana Buljanovića koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli nastupati uspjeli su osigurati ulazak u finale ovogodišnjih "Jadranskih igara".


Ekipe su se na Viru natjecale u igrama leteći vaterpolo, pršut, utrka magaraca, ribarske kašete i potezanje konopa. O pobjedniku je odlučivalo potezanje konopa, a najbolji su u tome bili oni najiskusniji "Paške podlanice", kojima je ovo već četvrto finale u pet sezona postojanja igara. "Zadovoljni smo ulaskom u finale mada smo imali nekoliko pehova. U zadnjoj, odlučujućoj igri – potezanju konopa ipak smo pokazali da nije presudna kilaža već uigranost ekipe. Svakako da je ovakva pobjeda izazvala veliko veselje prisutnih navijača iz Paga, ali i naših prijatelja iz Pridrage. ", kazao je Ivica Bobić koji zahvaljuje Gradu Pagu na podršci.
Ekipa "Južina - Vlašići" svoje je mjesto u finalu izborila u Sukošanu te se, unatoč jako dobroj konkurenciji, istaknula i nametnula kao najbolja. Dobro uigrana ekipa "Južine" pokazala je da su ove godine spremni za finale te će sigurno u Novalji dati sve od sebe da dođu do toliko željenog međunarodnog finala.
"Paške podlanice" i "Južina Vlašići" jedine su ekipe iz Zadarske županije u finalu.
O očekivanjima u finalu, Ivica Bobić je kazao: "U Novalji očekujemo dobro, sportsko nadmetanje, veliki trud i spretnost ekipa. Iako smo ove godine oslabljeni i igramo bez Nenada Para i Ivana Buljanovića, nadamo se najboljem. Uostalom, neka i pobijedi najbolji. Pozivamo navijače "Paških podlanica" i " Južine Vlašići" da nam se pridruže u Novalji 23. kolovoza. Za sve njih organiziran je autobus koji kreće s trajektnog pristaništa u Pagu u 18.00 sati".

Povratak iz Novalje je u 24.00, a navijački autobus je besplatan.

 

0
0
0
s2smodern