Laureati ovogodišnje dodjele priznanja Županijske komore u Zadru su firma "Pag 91" u kategoriji malih poduzeća, "HSTec" u kategoriji srednjih i "Turistihotel" u kategoriji velikih trgovačkih društava.
Rezime je to ovogodišnje dodjele Zlatnih plaketa HGK Zadar održane na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća jučer u hotelu "Kolovare".
Svečanosti su nazočili gospodarstvenici Zadarske županije, a u ime Grada Zadra gradonačelnik Božidar Kalmeta, njegov zamjenik Ivica Vlakić, te u ime Županije dožupan Rudolf Dvorski.
Zlatne plakete dodjeljuju se na osnovu 21 kriterija, a iz dodjele su isključena javna i komunalna poduzeća, zatim ona koja su poslovnu godinu završila sa gubitkom, i ona koja zapošljavaju manje od deset radnika.
Tako je na osnovu kriterija Komore dodijeljeno i prvo priznanje, Zlatna plaketa u kategoriji malih poduzeća, a koju je dobila tvrtka "Pag 91" Riječ je o firmi koja proizvodi sol za prehranu i posipanje i u okviru koje djeluje i čuvena Ninska solana. U kategoriji srednjih poduzeća nagradu je dobio "HSTec", firma koja izvozi čak 90 posto svojih proizvoda. I na kraju je dodijeljena Zlatna plaketa za najbolju veliku firmu, a to je po kriterijima Županijske komore Zadar, Turisthotel.

IZVOR : "Zadarski list"
Fotografija: "Zadarski list" /Marin Gospić/

0
0
0
s2smodern