IMG 3189U subotu, 14. veljače u prostoru bivše trgovine "Borovo" otvorena je čitaonica. Naime, Grad Pag ustupio je ovaj prazni gradski prostor Matici umirovljenika Grada Paga i Matici hrvatskoj.
"Svi oni koji se vole družiti i vole svoj grad, moći će nam se pridružiti. Ovo može biti i svojevrsni prostor za okupljalište klapa, čipkarica, a nedjeljom bi se ovdje igrala tumbiula. Zajednički ćemo ga koristiti i nadam se da će se ovdje roditi mnoge ideje. Posebno se zahvaljujem Izidoru Juriću i Grgi Fabijaniću za sve ono što su kroz protekle godine učinili za rad čitaonice. Također, velika hvala bivšem gradončelniku Željku Maržiću koji nije dvojio oko ustupanja ovog prostora za potrebe čitaonice ", rekao je Stjepan Sabalić, tajnik Matice umirovljenika.
Bvši gradonačelnik Željko Maržić službeno je otvorio čitaonicu i naglasio da je vrlo važno da Pag ima svoju čitaonicu kao mjesto gdje će se okupljati naši stanovnici, pročitati tisak i družiti se.
"U sklopu čitaonice urediti će se i ured Matice hrvatske koja ima svoje aktivnosti u našem gradu te je Matica hrvatska dala svoj novčani prilog za uređenje.", rekao je Jure Maržić, predsjednik Matice hrvatske.
"Ove godine obilježavamo 122 godine od otvaranja čitaonice u Pagu koja je utemeljena 1893. godine i najstarija je gradska institucija. Zahvaljujemo svima koji nas sponzoriraju plaćanjem tiskovina. Grad Pag sponzorira "Zadarski list", a "Solana Pag" financira "Slobodnu Dalmaciju" i "Globus". Vjerujemo da će nam pripomoći i " Paška sirana" kojoj smo poslali molbu te Župni ured s "Glasom koncila". Ponudili su se i naši sugrađani koji kupuju novine da ih donesu kako bi ih i drugi pročitali.", rekao je Izidor Jurić.

0
0
0
s2smodern