mojOTOK PAG plakatPredavanje pod nazivom "Uklonimo azbestne krovove u Pagu" o projektu zamjene azbestnih krovova održat će se u srijedu, 23. rujna 2015. godine u Kneževom dvoru s početkom u 18.00 sati.

Kao što je već poznato, azbestni krovovi i fasade imaju za posljedicu oboljevanje od karcinoma pluća, stoga je Udruga "Moj otok" pokrenula ovaj projekt uz poruku: "Zato se treba probuditi, pokrenuti i nešto učiniti kako bi nama, a i idućim naraštajima bilo bolje"
Udruga "Moj otok" osnovana je 2011. godine s ciljem unapređenja kvalitete življenja realizacijom ekoloških projekata i organizacijom ekoloških, edukativnih i kulturnih aktivnosti s prioritetima: zrak, voda, hrana, energija, održivi razvoj i zaštita okoliša.
Eko Udruga "Moj otok" ne navodi o kojem je otoku riječ već je stava da je otok naše mjesto gdje smo se našli. "Može to biti stan, kuća, placa, neko naselje, neki određen otok, a gledajući na taj način jedan od najvažnijih otoka za sve nas je naš plavi planet – Zemlja, stoga ćemo baveći se našim otokom ujedno baviti „otokom" Zemlja.", njihova je poruka.


Udruživanjem se smanjuje cijena nabave i rada, stvaraju se uvjeti za dobivanje sredstava od jedinica lokalne samouprave, osigurava se zbrinjavanje tog ekološki opasnog otpada uz poticaj sponzora od 1,00 kn skinutog azbesta, pridonosi se očuvanju zdravlja uklanjanjem izvora malignog oboljenja, stvara se ljepši ugođaj i Pag postaje poželjnija turistička destinacija.
Proizvodi sponzora bit će izloženi jedan sat prije predavanja.
Ulaz na predavanje je slobodan!
Više informacija na www.mojotok.info
Pokrovitelji akcije su Grad Pag, Komunalno društvo Pag i Zadarska županija.

0
0
0
s2smodern