mario u sredini i tataU Gradskoj vijećnici održana je redovna godišnja skupština Veslačkog kluba Pag pod presjedanjem Davorina Fabijanića kojoj su nazočili predsjednik Vijeća klubova veslačkog saveza Hrvatske Dražen Crnogaća, gradonačelnik Paga Željko Maržić, ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca" Željka Zubović, trener prof. Dragutin Milinković, mladi veslači i njihovi roditelji.
Tajnik Ante Čemeljić podnio je financijsko izvješće te iznio podatke da je Grad Pag planirao stavku 80.000 kn za aktivnosti kluba. Do sada je uplaćen iznos od 65.000,00 kn od čega je 30.000,00 kn utrošeno za opremu, 20.000 za uređenje prostora, 15.000,00 kn za plaće trenera. Trenutna vrijednost opreme je oko 600.000,00 kn. Čemeljić se zahvalio sponzorima i pojedincima koji su pomogli. To su: Danon d.o.o., Organizacijski marketing Markota, Fresh Bakery&Services, Komunalno društvo Pag, Ljekarne "Butković", Autoprijevoznički obrt "Crni", Hotel "Frane", te posebno Veslački klubovi Krka i Dupin koji su donirali vrijednu i neophodnu opremu. Dopredsjednik kluba Branko Markota podnio je izvješće o radu u kojem je rekao:
"Grad Pag nas je uvrstio u proračun i ustupio prostor stare kuglane kojeg smo uredili koliko smo mogli. Učlanjeni smo u Hrvatski veslački savez, animirali smo djecu kroz prezentacije ovog sporta, počeli smo sa ljetnom školom veslanja, nabavili osnovnu opremu," kazao je Markota i najavio da će veslači paškog kluba u listopadu prvi put nastupiti na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Za VK Pag će veslati Nenad Paro i Danijel Huzjak, Vanja Fabijanić i Toni Fabijanić te Iva Fabijanić, a Markota je istaknuo dvojicu mladih veslača: Maria Pernara i Luku Šuljića kao nade kluba te su obojica zaslužili otići na prvenstvo Hrvatske.
Za slijedeće razdoblje Markota je naveo da bi trebalo osigurati minimalne uvjete u prostorima kluba, a to su voda, tuš i garderobe te staviti pontone i kontejnere za čamce uz kanal prema Starom Gradu kako bi se moglo veslati tijekom cijele sezone budući Pag ima 4,5 km dugu stazu za veslanje po svim vremenskim uvjetima. Jedan od ciljeva je oformiti rekreacijsku grupu kao i odlazak veslača na više regata. Odlučeno je da Danijel Huzjak uči od trenera Milinkovića kako bi uz doškolovanje mogao preuzeti rad s veslačima.
Markota je rekao da je potrebno napraviti prezentacije u osnovnoj i srednjoj školi te se posebno zahvalio ravnateljici Željki Zubović na dosadašnjoj suradnji
Na skupštini su izabrana i dva člana Upravnog odbora Ivan Majić i Danijel Huzjak. Usklađen je statut s novim zakonskim odredbama te je za likvidatora izabran Zlatko Šuljić.
Predsjednik Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza Hrvatske Dražen Crnogaća zahvalio se gradonačelniku Maržiću što je pomogao klubu u okviru svojih mogućnosti kao i ravnateljici osnovne škole Željki Zubović.
Gradonačelnik Maržić je pohvalio rad kluba i naveo podatak da je Pag davne 1949. godine imao veslački klub tako da se sada radi o oživljavanju tradicije otoka te čestitao veslačima obzirom da već nakon prve godine rada idu na državno prvenstvo.
Nakon skupštine podjeljene su zahvalnice pojedincima i tvrtkama koje su do sada pomogle radu kluba, a priređen je i obilazak uređenih prostora kluba.

0
0
0
s2smodern