Grad Pag dobio je solarnu klupu u sklopu projekta „6 za 6" koju je postavila Zadarska županija kod gradskog mosta. Osim u Pagu, klupe su postavljene u Zadru, Biogradu n/M, Benkovcu, Obrovcu i Ninu na turistički frekventnim otvorenim površinama i to na glavnim trgovima, šetalištima i šetnicama.
Solarna klupa u sklopu svoje konstrukcije ima ugrađen samostalni fotonaponski sustav te uz mogućnost sjedenja, proizvodi električnu energiju. Ciljevi projekta kojega je u cijelosti financirala Zadarska županija su autonomni, besplatni, cjelodnevni pristup električnoj energiji za punjenje komunikacijskih uređaja, podizanje razine svijesti kod korištenja obnovljivih izvora energije, podizanje razine turističke usluge i bolja informiranost turista i žitelja gradova.
Solarna klupa može poslužiti i kao hotspot područje, dakle ima mogućnost da se preko nje korisnici mogu spojiti na internet i surfati na mreži koja je gradski hotspot. Svaka klupa ima i četiri USB ulaza, čime je omogućeno punjenje tableta i mobitela. Ukupna vrijednost projekta: 44.925,00 kn.

0
0
0
s2smodern