VWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, desetu godinu za redom organizira Sat za planet zemlju, najveću globalnu akciju na svijetu.
Glavni cilj ove akcije je osvjestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako u subotu 19. ožujka, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu, rasvjetu u korporacijama ali i u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.
Pozivamo da u vašem gradu ugasite poznatu gradsku znamenitost, te da zajedno sa svim stanovnicima svijeta obilježite Sat za planet Zemlju, u subotu, 19. ožujka, u 20:30 sati!
Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.
Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja!
I Hrvatska je jedna od njih - lani su ugašena svjetla u 56 gradova: zagrebačka katedrala, dubrovačke zidine, pulska arena, splitska Dioklecijanova palača tek su neke od znamenitosti koje su utonule u mrak.
WWF je ovogodišnju akciju Sat za planet Zemlju posvetio klimatskim promjenama.

0
0
0
s2smodern