Na izložbi autohtonih proizvoda RH koja se održala na Trgu svetog Marka u Zagrebu predstavljeni su hrvatski autohtoni proizvodi čiji su nazivi zaštićeni i registrirani na razini Republike Hrvatske i Europske unije kao zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla te proizvodi čiji su nazivi u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji sa navedenim oznakama u postupku registracije.

U sklopu izložbe udruge uzgajivača paške ovce "Rogujica","Zaglava" i "Kolan" predstavili su "pašku janjetinu" Predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću i članovima Vlade RH.
U ugodnoj atmosferi Predsjednik Vlade Tihomir Orešković i ministar poljoprivrede Davor Romić dali su veliki podršku i pohvalu našim Udrugama na velikom broju mladih poljoprivrednika koji su se počeli vraćati svojim korijenima i koji, uz odricanja, ostaju na našem otoku i održavaju tradiciju svojih pradjedova. Ministar poljoprivrede također je najavio veliko iznenađenje mladim poljoprivrednicima.

"Paška janjetina" hrvatski je autohtoni proizvod zaštićen oznakom izvornosti na razini Republike Hrvatske i u postupku je je registracije na razini Europske unije. Uskoro se očekuje da će "paška janjetina" biti zaštićena oznakom izvornosti na razini Europske unije.

0
0
0
s2smodern