"Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih"...
Pozivamo vas da zajedno s nama u petak i subotu, 22. i 23. travnja, krenete jednom takvom prečicom i pridružite nam se na II Festivalu plesa – Pag 2016. u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag. Dva dana ćemo zajedno uživati u predivnim plesnim koracima nekih od najboljih plesnih klubova i udruga u Hrvatskoj.
„Festival plesa je ove godine puno bogatiji i organizacijski zahtjevniji nego prvi. Misao vodilja nam je bila da publika uistinu uživa u plesnom performansu i da u ovo vrijeme godine Pagu pružimo jedan zanimljiv sadržaj. Bit će tu i plesnih iznenađenja. „ – rekla je ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag Dijana Vuleta.
Festival je podijeljen na dva dijela i to na način da prvi dan nastupaju izvođači modernih plesova dok je drugi dan rezerviran za povijesne i folklorne plesove.
Za odličan početak Festivala pobrinut će se Plesni klub Samba iz Zadra koji će u 12:00 sati na Trgu Petra Krešimira IV održati radionicu „Učimo salsu i disco fox", otvorenu za sve građane. Na radionici će sudjelovati i učenici Srednje škole Bartula Kašića u Pagu koja ove godine slavi svoj 50-ti rođendan.
Nagrađivani Plesni klub Lana iz Zagreba u 18:00 sati na Trgu će izvesti kratki performans kao zagrijavanje za plesnu večer, a Festival će službeno početi u 20:00 sati. U prvoj večeri sa zanimljivim koreografijama predstavit će se Glazbena škola Blagoje Bersa(Zadar),Kazališna udruga Antis(Zadar), Plesna udruga Kissa(Pag), Plesni klub Lana (Zagreb), Plesni teatar Sjene (Šibenik) i Zadarski plesni ansambl(Zadar).
Druga večer Festivala počet će u 20: 00 sati, a svojim plesnim nastupima predstavit će se Divertimento – Studio povijesnog plesa, Vlasta Rittig (Zagreb), Udruga Paška alka (Pag), Povijesno-plesna udruga Kontea(Konjščina), KUD Družina (Pag), KUD Kupinečki Kraljevac (Zagreb), KUD Sv. Šime (Rtina) i KUD Sv.Jeronim (Vlašići).
Radujmo se plesu zajedno!


IZVOR: Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern