U organizacije udruge Volim Vlašići i javne ustanove Natura Jadera održano je promatranje ptica u Ornitološkom rezervatu Veliko Blato na otoku Pagu, u subotu, 1.10.2016. od 10-12 sati. Sudjelovalo je 40 promatrača ptica uključujući i izviđače iz Udruge paških izviđača Sv. Vid.

Obilazak rezervata vodila je mr.sc. Morana Bačić, stručna voditeljica u JU Natura Jadera. Sudionici su upoznati sa vrstama ptica koje imaju stanište na području ornitološkog rezervata Veliko Blato i vrstama koje su u preletu.

Od vrsta koje su sudionici promatrali dalekozorima i teleskopom u šašu i na vodenoj površini na jezeru Velikom Blato su: bijele i sive čaplje, kormorane, galebove, jato liski, divlje patke, žutu i bijelu pastitricu, eju, labudove s mladima i grdeline.

EuroBirdwatch je najveći događaj u organizaciji BirdLife partnera u Europi i njihovih lokalnih partnera, a odvija se svake jeseni s ciljem uključivanja šire javnosti u promatranje ptica na migraciji i općenito podizanja svijesti građana o ovom prirodnom fenomenu.

0
0
0
s2smodern