Krajem ovog mjeseca, 26.ožujka, Društvo Pažana i prijatelja Grada Paga pozvano je na susret s predsjednikom Republike Hrvatske prof.dr.sc Ivom Josipovićem u sklopu programa „S predsjednikom na kavu“.

Iz Društva Pažana i prijatelja Grada Paga do predsjednika su stigle informacije o interesantnom programu i širem društvenom značaju i djelovanju te udruge. Na prijedlog i poziv predsjednik Društva gosp. Hrvoje Dusper druženju će se pridružit i izaslanstvo Grada Paga predvođeno gradonačelnikom Antom Fabijanićem. Uz gradonačelnika u izaslanstvu će biti i predsjednik Gradskog vijeća grada Paga Branimir Paro Vidolin, dogradonačelnik Tino Herenda, potpredsjednik Gradskog vijeća Davorin Fabijanić, Ivo Fabijanić te predsjednik Povjerenstva za prijevod „Statuta Općine paške“ iz 1443.godine prof.dr. Dalibor Čepulo iz Zagreba.Uz članove Društva Pažana i prijatelja grada Paga u Zagrebu, koordinatora djelovanja zavičajnih udruga Grada Zagreba gosp. Hrvoje Dusper ,izaslanstva Grada Paga druženju će prisustvovat i članovi klape Čežnja. Motiv okupljanja je zainteresiranost predsjednika oko ideja djelovanja zavičajnih udruga u Gradu Zagrebu.

Ovim posjetom predsjednik će biti informiran i o prvim rezultatima djelovanja novo osnovane Koordinacije zavičajnih udruga Grada Zagreba koju predvodi predsjednik Društva Pažana i prijatelja Grada Paga Hrvoje Dusper. Ta je inicijativa nastala na iskustvu zajedničkog djelovanja udruga koje u Zagrebu, Ilica 43, dijele prostor dodijeljen od Grada(Društvo Dubrovčana, Društvo Bednjanaca, Društvo Primoraca i Društvo Pažana i prijatelja grada Paga ) .

Ovom prilikom izaslanstvo Grada Paga svečano će uručiti pozivnicu predsjedniku Republike Hrvatske prof.dr.sc Ivu Josipoviću te ga pozvati u posjet Gradu Pagu u rujnu radi predstavljanja Statuta Općine paške ali ujedno i upoznavanja predsjednika sa trenutnom životom i radom Grada Paga. Tema susreta sa predsjednikom bit će i predstavljanje knjige Hrvoja Duspera,“ Grad Pag –brend“.


Fotografija preuzeta s :http://www.seebiz.eu/hr/

0
0
0
s2smodern