U četvrtak 20. listopada u 18:00 sati u Kneževom dvoru u Pagu bit će održano predavanje na dvije teme Kako prepoznati da dijete uzima droge? koje će održati dipl.pedagog Milka Dobrović i drugo pod nazivom Nove legalne droge o kojoj će pričati Siniša Kabić Peters.


Predavanje se provodi kao aktivnost projekta "Uključi se" čiji je nositelj Udruga Porat - Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji, a partneri su Zavod za javno zdravstvo Zadar, Udruga socijalnih radnika Zadar i Ministartvo socijalne politike i mladih RH.
Predsjednik udruge Porat Siniša Kabić Peters pričati će o novim legalnim drogama, njihovoj dostupnosti i gdje se mogu nabaviti te zašto je njihova konzumacija među mladima toliko raširena. Poseban naglasak bit će na opasnosti koja leži u novim legalnim drogama.
Diplomirana pedagoginja Milka Dobrović iz Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje Zadar govoriti će o tome kako prepoznati da dijete uzima neke droge te kako pojedine droge utječu na ponašanje, govor, fizički izgled i emocionalne aspekte pojedinca.
Predavanje je posebno važno kako bi se upoznali s novim "legalnim drogama" koje su lako dostupne, a čije konzumiranje ima teške posljedice.
Na predavanje su pozvani svi roditelji, stručni djelatnici, mladi te svi zainteresirani za upoznavanje s ovom važnom temom.

 

0
0
0
s2smodern