Turistička zajednica Zadarske županije sudjelovala je na XVII. Međunarodnom turističkom sajmu "UITT 2011" (Ukraine travel and tourism 2011) u Gradu Kijevu, glavnom gradu Ukrajine.

Uz Hrvatsku Turističku zajednicu i TZ Zadarske županije posjetiteljima najvećeg sajma turizma i putovanja u Ukrajini predstavila se i TZ Grada Paga. Na sajmu je sudjelovalo oko 700 izlagača iz preko 50 zemalja i regija Europe i svijeta. Interes posjetitelja sajma, za štand TZ Zadarske županije i TZ Grada Paga, bio je izvan svih očekivanja izlagača. Uz župana Zadarske županije, na brojne upite zainteresiranih posjetitelja sajma, odgovarali su brojni turistički djelatnici, hotelijeri i privrednici Zadarske županije. Podijeljen je veliki broj promidžbenih materijala turističkih destinacija Zadarske županije, posjetiteljima je ponuđena degustacija autohtonih proizvoda i vina te prikazan film o prirodnim ljepotama i kulturnim znamenitostima Zadarske županije, a za dalmatinski ugođaj pobrinula se Paška klapa „Duo đir“.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Paga posjetio je Grad Mukacevo, gdje se susreo sa gradonačelnikom Grada Mukacevog Zoltanom Zoltanovicem Lendjelom. Grad Mukacevo grad je od oko 90.000 stanovnika, smješten na istoku Zakarpatske Ukrajine, 850 km od Kijeva, 28 km od glavnog graničnog prijelaza sa Mađarskom, te 42 km od svog glavnog grada Zakarpatske Ukrajine Užgoroda s vrlo niskom stopom nezaposlenih od 1.4 %. Tijekom ovog posjeta gradonačelnici dvaju gradova obavili su niz razgovora te dogovorili suradnju na gospodarskom i kulturnom području. Na kraju posjeta gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić pozvao je gradonačelnika Grada Mukacevog Zoltana Zoltanovic Lendjela da posjeti Grad Pag sredinom mjeseca lipnja ove godine.

0
0
0
s2smodern