POPIS STANOVNIŠTVA, KUĆANSTVA I STANOVA U REPUBLICI HRVATSKOJ 2011. GODINE

 

Popis 2011. provest će se na temelju Zakona o Popisu stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj 2011.godine (NN,br.92/10) u razdoblju od 01. do 28. travnja 2011., a provodit će se prema stanju na dan 31.03.2011. u 24.00 sata, što se smatra kritičnim trenutkom popisa.

 

Popisom će se obuhvatiti slijedeće jedinice popisa: stanovništvo, kućanstvo i stanovi i ostale stambene jedinice koje nisu stanovi prema definiciji stana, ali se u vrijeme Popisa koriste za stanovanje.

Podatke o osobama popisivači će prikupljati na Popisnici, a podatke za kućanstvo i stan na Upitniku za kućanstvo i stan. Sudjelovanje u popisu je obavezno, osobe su dužne na pitanja u popisu dati točne i potpune odgovore. Na pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti osobe se mogu slobodno izjasniti.

Popisom se prikupljaju osnovne informacije o broju i obilježjima stanovništva (demografskim, obrazovnim, ekonomskim i dr.), teritorijalnom rasporedu stanovništva, broju i obilježjima kućanstva i obitelji te broju stambenih jedinica, njihovim karakteristikama i opremljenosti.

Svi sudionici Popisa dužni su trajno čuvati kao službenu tajnu sve podatke prikupljene od pojedinaca koji se odnose na njihove osobne,obiteljske i imovinske prilike.

Osobni podaci prikupljeni Popisom službena su tajna i koristit će se isključivo za statističke svrhe kako je propisano Zakonom o Popisu 2011. i Zakonom o službenoj statistici. Podaci popisa prikazivat će se isključivo u skupnom obliku na razini Republike Hrvatske, županija, gradova/općina i naselja.

Molimo Vas da se odazovete na suradnju s popisivačem koji će pri dolasku u kućanstvo pokazati službeno ovlaštenje. Molimo Vas da za članove svoga kućanstva pripremite osobni identifikacijske broj (OIB) ili broj osobne iskaznice,te površinu poljoprivrednog zemljišta kojom se koriste članovi kućanstva u kritičnom trenutku Popisa, bilo kojem dijelu Republike Hrvatske.

Podatke za odsutnu osobu može dati i član kućanstva koji je prisutan i kojem su podaci najbolje poznati. Ako je odsutno cijelo kućanstvo, popisivač će ostaviti obavijest o ponovnom dolasku te broj telefona za kontakt na koji se članovi kućanstva mogu javiti i dogovoriti vrijeme popisivanja. Ako ni to ne bude moguće, popisivač će ostaviti obavijest da se kućanstvo dođe popisati u obližnji popisni centar te adresu popisnog centra.

 

Za daljnje informacije možete se obratiti Popisnim centrima na području Ispostave Pag u radnom vrijeme od 08 do 22 sata i to:

 

1. Popisni centar Grada Paga

-nalazi se u Gradskoj vijećnici Grada Paga, na adresi 23250 Pag, Branimirova obala 1, voditelj Popisnog centra je Mihaela Crljenko, tel: 611-031.

 

2. Popisni centar Općine Povljana

-nalazi se u zgradi Općine, na adresi 23249 Povljana, S.Radića 20, voditelj popisnog centra je Antonija Škoda, tel: 692-800.

 

3. Popisni centar Općine Kolan

-nalazi se u prostorijama općinske knjižnice „Šime Šugar Ivanov“, na adresi 23251 Kolan, Bartola Kašića 10, voditelj Popisnog centra je Ivo Butković, tel: 698-023.

 

S poštovanjem

Popisnom povjerenstvo Ispostave Pag

0
0
0
s2smodern