Nedavni posjet novinara i članova kluba Gastronaut, koji organizira tematska gastronomska događanja i putovanja, edukacije za ugostitelje i ljubitelje gastronomije, imao je snažan odjek u medijima. Tri dana koja su vrsni poznavatelji gastronomije proveli na našem otoku ispunjeni, kako kažu, čarolijom okusa i vizura, bili su inspiracija za niz novinskih članaka, reportaža i fotografija.

 

Hrana je do nedavno bila samo sastavni dio turističke ponude, iako je jedan od bitnih elemenata cjelokupnog turističkog doživljaja. Tek posljednjih godina hrani se posvećuje veća pažnja, te postaje jedan od motiva za putovanja. Gastronomija pojedinog kraja podignuta je viši nivo kao jedna od kulturoloških značajki destinacije pa se često gastronomski turizam smatra jednim od oblika kulturnog turizma jer manifestira kulturu na najkonkretniji način. Brzorastući trend slavljena hrane kroz razne časopise, emisije i lifestyle kanale predstavlja hranu kao dio identiteta, stila života, te pitanja ukusa i kvalitete. Stvaranje vrhunskog turističkog doživljaja koji proizlazi iz konzumacije hrane suština je gastronomskog turizma.

Širom svijeta poznati paški gastro aduti poput paškog sira i janjetine, uz mnoge druge namirnice karakteristične za pašku kuhinju, zatim jedinstveni načini pripreme, i što je najvažnije, konzumacija u autentičnom paškom ambijentu, garancija su za uspjeh pozicioniranja Paga kao vrhunske gastro destinacije. U nastavku prenosimo linkove na on-line dostupne objave članova Gastronaut kluba i linkove na pojedine Facebook postove inspirirane posjetom Pagu.

Anita Žuvela Hitrec

Budimir Žižović

Total Croatia News, Paul Bradbury i Nikolina Demark

Mak Jovanović

Mevlida Novalić, Dario Novalić

Karin Mimica

Službeni Facebook Gastronauta

Dario Novalić

Marija Barić

Goran Gazdek

Područje privitaka

0
0
0
s2smodern