U Vukovaru će se od 3. do 5. svibnja predstaviti zaštićena nematerijalna baština na nacionalnoj i UNESCO-voj listi uz najbolje turističke manifestacije, atrakcije i destinacije. Projekt "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" je osmišljen kao jedinstvena kulturno-turistička manifestacija koja povezuje medije, kulturu i turizam. Turizam 21. stoljeća je kulturni turizam koji između ostalog stavlja naglasak na doživljaj.

 

Posebnost ovog Festivala je u tome što se radi o prvom hrvatskom festivalu na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCO-voj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske. Tijekom četiri dana festivala, na više gradskih lokacija, građani Vukovara te domaći i strani turisti na jednom mjestu moć će doživjeti najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i njihovih atrakcija i jedinstvenosti. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović i Sabora Republike Hrvatske, u partnerstvu s Gradom Vukovarom.
Grad Pag sudjelovat će na Festivalu, a prezentacija naše kulturne baštine u Vukovaru održat će se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Paga. Na festivalu će čipkarica Ivanka Benzia prezentirati šivanje i ljepotu paške čipke, a pašku narodnu nošnju će predstaviti članovi KUD-a Družina Olga Paro i Igor Baričević.

0
0
0
s2smodern