Međunarodni dan vatrogasaca slavi se danas, 04. svibnja, na dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Prilika je to da zahvalimo svim našim vatrogascima na obavljanju humanog poziva kojim štite ljudske živote, imovinu i okoliš te im odamo priznanje na hrabrosti, odgovornosti i požrtvovnosti.

Članovi Dobrovoljne vatrogasne postrojbe Pag započeli su obilježavanje svog dana ujutro paljenjem svijeća na Gradskom groblju u znak sjećanja na svoje preminule članove. U 10 sati organizirali su posjet paških predškolaca koje su upoznali sa svojom radom, opremom, alatima, zgradom i vozilima, demonstrirali im gašenje požara te ih educirali o načinima prijave požara te preventivnim mjerama zaštite. Nakon posjete predškolaca, članovi paškog DVD tradicionalno su točno u 12 sati uključili sirene na 10 sekundi te i na taj način odali počast svim svojim kolegama.

Paški vatrogasci uvijek su aktivni u gradskom društvenom životu, a posebno u radu s djecom i mladima. Jedino su Dobrovoljno vatrogasno društvo u Zadarskoj županiji koji ima ekipiranu Vatrogasnu mladež koju vodi predsjednik DVD-a Pag Jure Orlić, koji je za rad s djecom prošao posebnu obuku. Pod njegovim vodstvom Vatrogasna mladež DVD-a Pag postizala je zapažene uspjehe i stigla do državnog natjecanja. Svake subote ondje uče o vatrogastvu, požarnoj preventivi, razvijaju osjećaj humanosti i pomoći bližnjima, sudjeluju u vatrogasnim natjecanjima za mladež, razvijaju motoričke vještine uz podizanje fizičke spreme, potiču logičko razmišljanje i zaključivanje kod djece, bave se humanitarnim radom, a najviše pažnje poklanjaju, kako kažu, druženju, zajedništvu i zabavi.
Paško Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag osnovano je daleke 1935. godine, te kontinuirano provodi vatrogasnu preventivu i vatrozaštitu na području Grada Paga.

Iskrene čestitke i veliko hvala paškim vatrogascima povodom dana sv. Florijana, njihovog zaštitnika!

posjet-vatrogascima-5328
posjet-vatrogascima-5313
posjet-vatrogascima-5327
posjet-vatrogascima-5299
posjet-vatrogascima-5279
posjet-vatrogascima-5273
posjet-vatrogascima-5253
posjet-vatrogascima-5260
posjet-vatrogascima-5242
posjet-vatrogascima-5244

 

0
0
0
s2smodern