Proslava Dana Grada Paga održat će se u petak, 18.svibnja 2018. na dan kada je utemeljen novi grad Pag. U 10:30 sati održat će se misa u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja, a u 11:30 započet će promenadni koncert Gradske glazbe Pag.

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u Kneževom dvoru s početkom u 12:00 sati prilikom koje će se dodijeliti javna priznanja Grada Paga. Povelju počasnog građanina uručit će se generalu Anti Gotovini, a povelju za životno djelo gospodinu Anti Kuriliću. Godišnje nagrade Grada Paga bit će uručene caffe baru Tornado i OPG-u Milac Dražena Crljenka. Osim ovih priznanja, dodijelit će se i brojne zahvalnice. Također, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i gradonačelnik Grada Kozarmislenya, dr. Biro Karoly potpisat će sporazum o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova. U programu proslave nastupit će Klapa Sol i pjevači paških pučkih napjeva.

U 13:00 sati na Trgu Petra Krešimira IV. počinje gastro manifestacija Srednje škole Bartula Kašića „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“, a u 20:00 sati Udruga Paška alka izvest će „Prikaz utemeljenja novog grada Paga“ ispred zborne crkve gdje je 18. svibnja 1443. godine položen kamen temeljac za gradnju novog grada. Organizatori i pokrovitelji ovih događanja su Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga, Centar za kulturu i informacije Pag, Srednja škola Bartula Kašića i Župni ured Pag.

0
0
0
s2smodern