Veleposlanik Indije, Njegova ekselencija Sundeep Kumar boravio je u službenom posjetu Gradu Pagu. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić primio je indijskog veleposlanika u svom Uredu te mu zaželio dobrodošlicu.


Uz gradonačelnika, prijemu su bili nazočni zamjenik gradonačelnika Davorin Fabijanić i Vesna Karavanić, direktorica TZ grada Paga. U srdačnom i prijateljskom razgovoru navedene su mogućnosti suradnje između Grada Paga i Indije te je indijski veleposlanik iznio nekoliko zanimljivih prijedloga. Teme razgovora bile su mogućnosti ulaganja u turizam, posebno u hotele za što je indijski veleposlanik iskazao zanimanje te je dogovoreno da se prigodom slijedećeg susreta detaljnije informira o turističkim zonama, pripadajućoj infrastrukturi i svim ostalim potrebnim podacima. Razgovaralo se i o mogućnostima suradnje s indijskom filmskom industrijom budući je otok Pag posljednjih godina postao poznat i prepoznatljiv kao vrlo poželjna destinacija za snimanje reklama i filmova. Dogovoreno je da se uputi poziv za sudjelovanje indijskih čipkarica na jubilarnom 10. Međunarodnom festivalu čipke te o mogućnosti organiziranja Dana Indije i Međunarodnog dana joge u Pagu.
Nj.E. Veleposlanik Kumar izrazio je zadovoljstvo razgovorom s predstavnicima Grada Paga i TZ Grada Paga te naveo kako su Indijci navijali za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu te da će se i iz tog razloga zasigurno povećati zanimanje i broj indijskih gostiju u Hrvatskoj.

0
0
0
s2smodern