Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnost i Dana hrvatskih branitelja započeo je u subotu, 04. kolovoza 2018. godine odlaskom u Gospić u organizaciji Grada Paga i UHVDR Grada Paga. Okupljanjem u Ljubovu započela je svečanost otkrivanja Spomen obilježja za poginule branitelje u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ Zbornog područja Gospić. Nakon hrvatske himne u izvedbi tenora Jose Butorca, pročitana su imena poginulih branitelja i održana je minuta šutnje. Prisutni su mogli poslušati povjesnicu o VRO „Oluja“, a zatim svjedočiti otkrivanju spomen obilježja kojeg je otkrila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović zajedno s djecom poginulih branitelja. Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće, u nastavku dana upriličeno je druženje hrvatskih branitelja, obitelji poginulih te ostalih uzvanika.

 

U nedjelju, 5. kolovoza 2018. godine predstavnici Grada Paga i UHVDR Grada Paga položili su vijence na Gradskom groblju u Pagu te na groblju u Povljani u znak sjećanja i zahvalnosti poginulim braniteljima nakon čega je održana sveta misa u crkvi Marijina Uznesenja u Pagu. U večernjim satima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavljen je uz glazbeni program. Na Trgu Petra Krešimira IV. nastupali su Duo Kumpanji dok je na Branimirovoj obali okupljene zabavljala grupa Furešti. U sklopu proslave, za gastro ponudu pobrinule su se paške udruge pripremom roštilja.

Organizatori obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnost i Dana hrvatskih branitelja bili su Grad Pag, UHVDR Grada Paga te Turistička zajednica Grada Paga.

DSC9970
DSC9967
DSC9950
DSC9963
DSC9936
DSC9903
DSC9899
DSC9894

0
0
0
s2smodern