„You've tried Moon-walking but have you tried Moon-cycling“ – discover more, novi je slogan Hrvatske turističke zajednice koji promovira biciklizam na otoku Pagu, zato ne preostaje Vam ništa drugo nego da dođete i da istražite jer bicikliranje po Pagu jedinstven je doživljaj!


Uskoro nas očekuje 2. MTB Pedalom po Pagu, nezaobilazna utrka i novi izazovi na otoku mjesečevog krajolika. Bit će spektakularno jer su se organizatori pobrinuli da Vas provedu kroz nove i zanimljive staze, uz okuse soli i mirise bure. Ovaj put društvo će Vam praviti ptice, ovce i vjetrenjače.
U organizaciji udruge Volim Vlašići, u subotu 22.9. na otoku Pagu održat će se 2. MTB maraton Pedalom po Pagu. Iako je prošlogodišnji maraton održan u svibnju bio uspješno organiziran, organizatori su ovu godinu maraton odlučili pomaknuti u ranu jesen i za sve ljubitelje biciklizma i prekrasne prirode pripremiti dvije nove i uzbudljive rute.
„Novost je i da utrka ove godine starta i završava u Vlašićima tako da se ne morate brinuti oko prijevoza već se nakon utrke možete lagano opustiti grickajući paški sir uz vino ili se okupati na najljepšoj plaži na otoku Pagu, pješčanoj uvali u Vlašićima.“, kazala je Ana Žunić, predsjednica Udruge Volim Vlašići.
OPIS STAZE 1 – 54 km
Prva staza je duža i fizički zahtjevnija al' sigurni smo da ćete uživati. Ne znamo da li je do sada ijedan maraton u Hrvatskoj prošao kroz bazene solane i vjetropark ali Pedalom po Pagu će definitivno biti prvi.
Start “PRO rute” je u Vlašićima od kuda se laganom uzbrdicom dižemo za odvajanje prema ornitološkom rezervatu Veliko i Malo Blato (tu se rute odvajaju). “PRO” ide desno prema bazenima Paške solane te uz nasip do uspona prema vjetrenjačama. Prvi i najveći dio uspona je asfaltirani, kasnije se vozi po makadamu koji je kod vrha dosta rasut tako da pri spustu treba pripaziti. Vozi se po makadamu po samom hrptu s kojega se desno vidi Velebit a lijevo pogled na bazene soli, vanjsku stranu otoka Paga, Maun, Olib i koliko vam vidljivost dozvoljava. Staza se pušta u Grad Pag i krug zatvara s druge strane bazena Paške solane te ide prema Povljani. Od Povljane uz prelijepi pogled na vanjsku stranu dolazi se do Smokvice i spušta do cilja opet natrag u Vlašićima.
OPIS STAZE 2 – 28 km
Druga staza je kraća i pogodna upravo za rekreativce, nema velikih uspona i napora a prolazi kroz Ornitološki rezervat Veliko i Malo Blato. Jesen je u rezervatu uvijek uzbudljiva jer stižu i ptice selice, neke samo na doručak u pauzi prema toplijim krajevima, a neke i da prezime. Zato su organizatori za pratnju osigurali besplatan Birdwatching na Velikom Blatu.
Start “Rekreativne rute” je u Vlašićima od kuda se laganom uzbrdicom dižemo za odvajanje prema ornitološkom rezervatu Veliko i Malo Blato (tu se rute odvajaju). “Rekreativna” se okreće prema Povljani od kuda se ide do Stare Povljane uz prelijepi pogled na vanjsku stranu dolazimo do Smokvice i spust do cilja opet nazad u Vlašićima.
Zabilježite 22. rujan na Vašem kalendaru, pravac Vlašići, otok Pag! Fly me to the moon...
Online prijave na Stotinka.hr: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/730 do 21.09.2018. u 12h
Facebook: https://www.facebook.com/pedalompopagu/
mob. 0915093383, email: [email protected]
Pokrovitelji utrke: Turistička zajednica Zadarske županije, Turistička zajednica grada Paga, Turistička zajednica Općine Povljana, Grad Pag, Općina Povljana, JU Natura Jadera i NP Krka

Velika-ruta
PEDALOM-PO-PAGUPLAKAT-2018
Kraa-ruta
IMG8326-1
IMG2153-3
IMG2542-2

0
0
0
s2smodern