70020GOD20BBENEDIKTINKI20U20PAGU

Samostan benediktinki sv. Margarite u Pagu jedan je od niza sudionika obilježavanja Europske godine kulturne baštine uz skromnu pripomoć Ministarstva kulture RH u manifestaciji Dani europske baštine koja se provodi u Republici Hrvatskoj kako bi se baštinjeno dodatno približilo široj javnosti i na taj način još više javnost zainteresirala za kulturu i kulturna zbivanja. Promičući vrijednosti kulturne baštine u sklopu našeg Samostana promovira se umijeće izrade paške čipke.


Zbirka paške čipke u prostoru do samostanske crkve biti će otvorena posjetiteljima bez naplate ulaznica tijekom nedjelje 23. rujna od 9-12.30 h i od 16.00-19.00 h. U tom periodu u prostorima zbirke biti će prezentirani video zapisi o čipkarstvu u Pagu i benediktinskim samostanima na našim otocima te će se u popodnevnim satima održati razgovori o čipkarstvu.
U sklopu ove manifestacije dana 30. rujna u prostorima samostana biti će organizirana promocija Paškog baškotina kao proizvoda paških koludrica čije je umijeće izrade upisano u Registar nematerijalnih dobara RH.

0
0
0
s2smodern