Ovog vikenda Pag je bio u znaku sporta i sportskih nadmetanja. U subotu, 22. rujna održano je, drugu godinu zaredom, 3. Finale Hrvatskog veslačkog kupa. Nastupili su klubovi koji se natječu u Kupu Veslačkog saveza Dalmacije i kontinentalnom kupu Miljenka Finderlea.

Pobjedu među klubovima odnijela je HAVK Mladost ispred VK Croatia iz Zagreba dok je zadarski Jadran bio treći s istim brojem bodova kao i Croatia, ali s pobjedom manje dok je u ukupnom broju bodova iz dvaju Kupova pobjedu odnio Kup Miljenka Finderlea.
Veslački klub Pag, Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga potrudili su se osigurati logističku podršku veslačima pa je natjecanje proteklo u lijepom ozračju, a jedino je lagano jugo ometalo veslače tijekom utrka. To nije omelo tijek natjecanja pa je regata privedena kraju atraktivnom utrkom osmeraca u kojoj su slavili veslači Kupa Miljenka Finderlea.
Organizatori ovog sportskog natjecanja bili su Hrvatski veslački savez, Veslački savez Dalmacije, Veslački savez Zagreba i Veslački klub Pag, a pokrovitelji Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag.
Dan kasnije, održana je posebno atraktivna 1. Međunarodna utrka pod nazivom Osmerci na Pagu, na kojoj je nastupilo jedanaest posada osmeraca. Veslalo se na dionici od 15 kilometara od plaže Zrće do Paga. Posade osmeraca pratili su navijači s broda Festini od plaže Zrće do Paga.
Bilo je zaista prekrasno vidjeti jedanaest čamaca u Paškoj uvali koja je zaista idealna za održavanje ovakvih manifestacija. Iako su prognoze najavljivale buru i loše vrijeme, posade osmeraca i organizatore dočekalo je prekrasno vrijeme te su stoga dojmovi sa natjecanja još i ljepši. Posebno lijepo je bilo vidjeti masovni start jedanaest osmeraca koji su krenuli prema Pagu jer je to nešto što se, prema riječima veslača, ne viđa često kod nas.
Slavila je posada Veslačkog kluba Zagreb ispred riječkog Jadrana. Obe posade dionicu su preveslale za nešto manje od sat vremena.
Ovu pravu sportsku poslasticu zajedničkim snagama organizirali su Veslački klub Pag i Hrvatski veslački savez pod pokroviteljstvom Turističkih zajednica grada Paga i grada Novalje te Gradova Pag i Novalja.
Upravo ovakve zajedničke manifestacije idealne su za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslačkog svijeta koja će donijeti još jednu atraktivnu manifestaciju na kraju ljetne sezone.
Tradicionalne veslačke regate ovog tipa su u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Americi sportski, kulturni, turistički i statusni događaj prve kategorije te poradi broja prijavljenih sudionika traju i do sedam dana.
Nakon uspješno održane prve regate, dogovoreno je da se slijedeće godine održi 2. Međunarodna regata Osmerci na Pagu Zrće – Pag.
Organizatori se posebno zahvaljuju sponzorima Paškoj sirani d.d., TA Pagtours i tvrtki Rowing shop te Dječjem vrtiću Paški mališani.

Rezultati : PDF dokument

Rezultati na: http://veslanje.hr/hrvatski_veslacki_kup.html
https://web.facebook.com/245539598910642/videos/267843820737006/

13-Pag
14-Pag
12-Pag
11-Pag
10-Pag
9-Pag
7-Pag
8-Pag
6-Pag
5-Pag

0
0
0
s2smodern