Prigodom obilježavanja dana Međunarodnog priznanja RH Veleposlanstvo RH u Budimpešti i Kuća mađarske baštine organiziraju otvaranje izložbe „Hrvatska i mađarska čipka – naša zajednička baština“ uz turističku, gastronomsku i kulturnu promidžbu Grada Paga, u utorak, 15. siječnja 2019. godine.

U organizaciji Turističke zajednice grada Paga održat će se turistička, gastro i kulturna prezentacija Grada Paga. U prostoru Kuće mađarske baštine, uz mađarsku čipku, bit će postavljena izložba paške čipke s eksponatima Društva paških čipkarica Frane Budak i Benediktinskog samostana sv. Margarite, a umijeće šivanja paške čipke prezentirat će čipkarica Gordana Maržić u paškoj narodnoj nošnji. Bit će postavljena dva štanda – jedan s turističkom ponudom Grada Paga te drugi štand s paškim sirom Paške sirane i proizvodima Solane Pag d.d.

U sklopu gastro prezentacije bit će posluženi paški specijaliteti – paški sir, skuta, štrike, kolacići, padešpanji i baškotini uz pašku travaricu i vino, a cijeli događaj će se popratiti i pjesmom. Tijekom prezentacije prikazat će se i niz promotivnih filmova s manifestacijama koje se organiziraju tijekom godine i ljepotama našeg grada.

0
0
0
s2smodern