Kulturna ruta

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine u Kneževoj palači u Zadru održana je početna konferencija projekta „Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije“.

Projekt, čiji je nositelj Zadarska županija, a partneri gradovi Benkovac, Pag i Nin te Zavičajni muzej Benkovac, prijavljen je na otvoreni poziv iz Operativnog programa, Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Njegova ukupna vrijednost je 5,23 milijuna kuna od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira iznos od 3,75 milijuna kuna.

 

Početnoj konferenciji su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin te predstavnici partnerskih institucija na projektu - gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, zamjenica gradonačelnika Nina Dalija Pavlović Peroš, zamjenik gradonačelnika Paga Davor Fabijanić te ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac Marin Ćurković.

Kulturna ruta uključuje obilazak i interpretaciju tri grada - Benkovca (projektom se vrši ulaganje u Kaštel Benković sa Zavičajnim muzejom Benkovac, dok je u program uključen i arheološki lokalitet Asseria na kojem nisu predviđena ulganja), Nina (projektom se sređuje dokumentacija za izradu zaštitnog paviljona iznad arheoloških ostataka rimske villa urbana) te grada Paga (ovim projektom se vrši ulaganje u kulturno dobro Crkva Marijina Uznesenja sa samostanom u Starom Pagu).

0
0
0
s2smodern