IMG 1587dfsfdsfsd

Izaslanstvo Grada Paga u sastavu Ante Fabijanića, gradonačelnika Grada Paga i Franćija Bukše, predsjednika KUD-a Družina na poziv Ivana Bosančića, gradonačelnika Grada Vinkovaca, sudjelovali su na svečanom otvorenju 54. Vinkovačkih jeseni.

Manifestaciju je otvorenom proglasio premijer Plenković poručivši kako Vinkovačke jeseni nude mogućnost uživanja u hrvatskom tradicijskom folkloru i očuvanju hrvatskog nacionalnog identiteta.
Među brojnim posjetiteljima nazočnih na otvorenju nalazili su se i izaslanici predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskog sabora Luka Burilović i Tomislav Čuljak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović te niz drugih uglednika, među kojima i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te Božidar Longin, župan Zadarske županije.
Gradonačelnik Grada Paga i predsjednik KUD-a Družina susreli su se s Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Vlade Repubilke Hrvatske u neformalnom druženju na večeri u Lovačkom domu u Kunjevcima koje se nalazi u okolici grada Vinkovaca, u istoimenom lovištu i uzgajalištu divljači Kunjevci.
54. Vinkovačke jeseni održavaju se od 13. do 22. rujna pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Pored svečanosti otvorenja, najspektakularnija i najsposjećenija priredba održava se u nedjelju, posljednjeg dana trajanja manifestacije kada će ulicama i trgovima Vinkovaca u svečanom mimohodu proći oko 4.500 članova sedamdesetak folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

PHOTO-2014
IMG1587dfsfdsfsd
IMG61472

0
0
0
s2smodern