mala svi

Predsjednici Turističkih zajednica gradova Novalje- Ante Dabo, Paga - Ante Fabijanić,Općine Povljana - Ivica Pogorilić i Općine Kolan - Marin Pernjak te mjesta Stara Novalja - Ante Peranić potpisali su Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Paga u provedbi projekta „Razvoj outdoor turizma na otoku Pagu“ čiji cilj je razvoj i oblikovanje otoka u jedinstvenu, usklađenu i na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizam.

Riječ je, može se slobodno reći, o povijesnom trenutku u kojem su sve otočke turističke zajednice po prvi puta potpisale takav višegodišnji zajednički projekt koji je od značaja za turizam i kvalitetnu ponudu cijelog otoka Paga.

Potpisivanje ovog Sporazuma odobrilo je Povjerenstvo Ministarstva turizma RH čime su se stekli preduvjeti za aplikaciranje za sredstva, ove godine utemeljenog Fonda za udružene turističke zajednice određenih područja u cilju zajedničkog razvoja turističkog proizvoda i promocije destinacije. U Sporazumu su detaljno prezentirane aktivnosti koje bi se trebale, uz financijsku podršku Ministarstva turizma RH, realizirati do kraja 2023. godine.

Ono što je bitno naglasiti su upravo te aktivnosti, a to su unaprjeđenje postojećih i razvoj novih staza, organizacija i uspostava bike sharing sustava, servisnih stanica, odmorišta, podizanje dostupnosti turističkih atrakcija koje se nalaze uz i u blizini biciklističkih staza, razvoj tematiziranih i edukativnih staza, oblikovanje unificirane biciklističke i trail signalizacije i označavanje staza uz jednaki vizualni standard, zatim postavljanje informativnih tabli, izradu kvalitetnih karata s ucrtanim stazama i izradu brošure outdoor ponude otoka Paga, promotivnih video filmova i foto galerije, podizanje kvalitete smještajnih i ugostiteljskih objekata za bicikliste, zajedničke promocijske aktivnosti, organizacije događaja i manifestacija.

Ovo je logičan nastavak na dosadašnju kontinuiranu suradnju budući da su turističke zajednice otoka Paga unatrag više od tri godine krenuli zajedničkim putem suradnje pod motom „ Pag Mjesečev otok - jedna zajednička vizija“.

Time se u potpunosti poštuje namjera Ministarstva turizma RH za poticanje projektnog udruživanja turističkih zajednica nekog područja jer turizam nadilazi administrativne granice i zato su napravljene zakonodavne izmjene kako bi se omogućilo zajedničko predstavljanje i razvoj destinacija koje iako su posebne na svoj način, čine jednu cjelinu, odnosno zaokruženu turističku priču.

Nordijsko-Pag
Run--taste-Pag
Nordijsko-2
MTB-Pag8
mala-svi
Life-on-Mars-2019-29
Autor-Srecko-Vukov
Autor-Agencija-Posada-4
Autor-Agencija-Posada-2
Autor-Agencija-Posada-1

0
0
0
s2smodern